Montilla s'absenta del ple del Senat per no recolzar el 155

El socialista català, president de la Generalitat entre el 2006 i el 2010, evita així posicionar-se sobre la intervenció de Catalunya

Montilla s'absenta del ple del Senat per no recolzar el 155

JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

José Montilla aquest divendres havia de prendre una complicada decisió. President de la Generalitat entre el 2006 i el 2010, l'ara senador havia d'elegir entre seguir la disciplina del seu grup, el socialista, i recolzar l'article 155 de la Constitució per suspendre les competències de Catalunya; o bé desacatar l'ordre i votar-hi en contra. També podia abstenir-se. Però Montilla ha optat per una quarta opció: absentar-se del ple de la Cambra alta per evitar posicionar-se sobre la intervenció de l'autonomia i la destitució de tot el Govern.

Notícies relacionades

L'exlíder dels socialistes catalans, en consonància amb el seu caràcter, havia guardat silenci durant tota aquesta setmana sobre el que faria. No ho sabien ni els seus companys de bancada més pròxims, entre els quals hi ha tres expresidents autonòmics més: el valencià Joan Lerma, l'aragonès Marcelino Iglesias i el balear Francesc Antich.

Dimarts passat, durant la seva intervenció al Parlament, el senador per designació autonòmica tampoc va avançar res. En lloc d'això, va traslladar la visió del PSC sobre aquesta crisi: crítiques al Govern central i al Govern de la Generalitat, rebuig a la independència unilateral i a la suspensió de l'autogovern i reclamació de diàleg.