Rajoy compareixerà dimecres al Congrés per parlar de Catalunya

En Comú Podem forçarà al ple una votació sobre el 155, per demanar al president que no apliqui el precepte constitucional

undefined40489866 madrid   10 10 17    pleno en el congreso de los diputados  171010202134

undefined40489866 madrid 10 10 17 pleno en el congreso de los diputados 171010202134

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Si Carles Puigdemont compareixerà aquesta tarda al Parlament, previsiblement amb una declaració d'independència sota el braçMariano Rajoy farà el mateix demà al Congrés, on a partir de les quatre de la tarda informarà els grups i tot el país de la seva posició i les mesures adoptades i a aprovar en un futur davant el desafiament independentista. 

Així ho ha confirmat a l'entrar a la Mesa del Congrés la presidenta de la Cambra baixa, Ana Pastor, abans de comunicar-ho oficialment a la Junta de Portaveus. Ja estava previst que la compareixença de Rajoy, a petició pròpia, tingués lloc demà, després de la sessió de control al Govern, a la qual no assistirà el president. 

El cap de l'Executiu va comunicar la seva decisió d'explicar-se al Congrés l'1-O, però faltava que es fixés la data i l'hora.

Notícies relacionades

Per una altra part, En Comú Podem forçarà al ple de la Cambra baixa una votació sobre el 155, de cara a evitar que el Govern apliqui aquest article a Catalunya. El grup capitanejat per Xavier Domènech ha presentat una esmena a la moció conseqüència d'interpel·lació sobre els plans del Govern per superar la crisi territorial que obligarà tots els grups a posicionar-se sobre l'activació del 155. 

El text que serà sotmès a votació rebutja l'aplicació de "mesures excepcionals" que suposin "trencar l'autogovern de Catalunya", com l'aplicació de l'article 155 o que es decreti l'estat d'excepció.