El PP avisa Puigdemont que una DUI, encara que sigui en diferit, el pot portar a la presó

Els populars insisteixen a comparar la seva situació amb la detenció de Companys

"El Govern no descarta cap mesura de la Constitució o el Codi Penal", assenyala el secretari general del grup al Congrés

undefined36714210 gra086  madrid  28 12 2016   el l der del pp  mariano rajoy 171010112447

undefined36714210 gra086 madrid 28 12 2016 el l der del pp mariano rajoy 171010112447 / Juan Carlos Hidalgo

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

El PP ha insistit aquest dimarts que Carles Puigdemont pot córrer la mateixa sort que Lluís Companys, pel que fa a la seva detenció i el seu enviament a la presó després de declarar la república catalana, no al seu afusellament. El secretari general del PP al Congrés, José Antonio Bermúdez de Castro, ha deixat clar, poques hores abans que el president comparegui al Parlament, que el Govern “no descarta” cap mesura inclosa a la Constitució però també a "l'ordenament penal" per deixar sense efecte una eventual DUI i perseguir-ne els promotors. “La decisió estarà en funció de les actuacions que es duguin a terme”, ha assenyalat en una entrevista a TVE. 

El vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casadova despertar dilluns la polèmica al comparar el cap de l'Executiu català amb el líder republicà. Va haver de subratllar que es referia al que va passar "fa 83 anys", en referència a la seva detenció i no a la seva execució. El record de Companys, just després de la reunió del Comitè Executiu del PP presidit per Mariano Rajoy, no ha sigut en qualsevol cas intranscendent. A poques hores d'una possible DUI, és una de les armes de persuasió que el PP ha posat en marxa. 

Notícies relacionades

De fet, Bermúdez de Castro ha recordat aquest matí que Puigdemont està davant "l'última oportunitat de rectificar". Si no ho fa, ha insistit, la justícia "actuarà" perquè "ningú pot estar per sobre de la llei".  

A més, el popular ha avisat que és "igual" que la declaració inclogui una aplicació progressiva. "És un acte fora de la llei i estaríem parlant de possibles delictes", ha subratllat.