COMUNICAT DE LA BANDA

ETA es fixa com a objectiu impulsar el dret a decidir a Euskadi

La banda anuncia en un comunicat que inicia un debat intern "sobre el seu cicle i funció"

sin-ttulo

sin-ttulo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Sant Sebastià

La banda terrorista ETA ha anunciat a través d'un comunicat al diari 'Gara' que ha iniciat un debat intern "sobre el seu cicle i funció". En concret, busca quin paper ha de jugar "perquè el procés independentista popular que s'ha iniciat es desenvolupi en les condicions més adequades per facilitar l'acumulació de forces que aconsegueixi portar a terme el dret a decidir" a Euskadi.

L'organització, que va escenificar el seu desarmament el mes d'abril passat, explica que la seva reflexió interna "està en marxa, perquè el mètode de debat decidit ja s'està portant a terme".

Notícies relacionades

El text afegeix que "tota l'organització farà una lectura mirant cap enrere, analitzarà la seva història i el camí seguit des del canvi d'estratègia fins ara".

"Partint d'aquesta base", la banda mirarà "cap endavant, per prendre decisions sobre la funció i el cicle d'ETA". L'escrit detalla que aquest debat, anunciat abans del procés de desarmament, s'ha endarrerit fins ara per "no destorbar altres debats que s'estaven tractant en l'esquerra 'abertzale".

Temes:

País Basc ETA