PRESSUPOSTOS 2018

Ciutadans avisa Cifuentes: "No negociarem els pressupostos si no abaixa l'IRPF"

Aguado argumenta que la Comunitat està creixent però que els impostos no baixen

El portaveu a l'Assemblea denuncia el "conformisme" de la presidenta regional

La candidata del PP, Cristina Cifuentes, saluda el candidat de Ciutadans, Ignacio Aguado, aquest dimecres, a l’Assemblea de Madrid.

La candidata del PP, Cristina Cifuentes, saluda el candidat de Ciutadans, Ignacio Aguado, aquest dimecres, a l’Assemblea de Madrid. / EFE / EMILIO NARANJO

1
Es llegeix en minuts

El portaveu de Ciutadans a l'Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado, va advertir aquest dimecres a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, que "no ens asseurem a negociar els pressupostos per al 2018 si no abaixa l'IRPF als madrilenys".

C's considera necessària aquesta mesura perquè "durant tota la legislatura hi ha hagut creixement econòmic a la Comunitat de Madrid sense que això es tradueixi en una baixada d'impostos".

Aguado va dir que Ciutadans vol que Cifuentes "rebaixi l'IRPF autonòmic per beneficiar tots els madrilenys, però especialment els que menys ingressos tenen", i va considerar que és possible fer-ho perquè "encara se segueixen malbaratant els diners dels madrilenys en despeses supèrflues".

Per això, va afirmar que "és el moment de tornar als madrilenys l'esforç que han fet després d'anys cosint-los a impostos" i va destacar que "la Comunitat de Madrid està creixent a un 3,4% anual, tres dècimes per sobre de la mitjana nacional".

"En lloc d'amnisties fiscals als corruptes, demanem un alleujament fiscal als que paguen els seus impostos, si volen que ens asseguem a negociar els pressupostos per al 2018", va dir Aguado, que va instar el Govern regional a "reflexionar", ja que "hi ha molt greix i pensem que es pot seguir aprimant l'Administració".

D'altra banda, va comentar les últimes dades d'atur, en què s'assenyala que unes 4.000 persones s'han quedat sense feina, i va dir que l'"única resposta" de l'Executiu regional és "el conformisme".

Limitar mandats a les CCAA

Notícies relacionades

També es va referir a la limitació de mandats i després d'indicar que estava inclòs en el programa electoral de Ciutadans, va dir que es pot posar en marxa a la Comunitat de Madrid en dos mesos si Cifuentes vol.

Aquesta iniciativa, que persegueix reformar l'article 11 de la llei del Govern, que data del 1997, per limitar a vuit anys els requisits per poder ser candidat a la Presidència, forma part del projecte de llei que Ciutadans ha registrat aquest dilluns al Congrés dels Diputats per limitar el càrrec del president del Govern d'Espanya.