Comunitat de Madrid

Aguado aprova el seu pacte amb Cifuentes: "Anem pel camí correcte"

Es reuneixen per fer seguiment de l'acord d'investidura a la Comunitat de Madrid

La candidata del PP, Cristina Cifuentes, saluda el candidat de Ciutadans, Ignacio Aguado, aquest dimecres, a l’Assemblea de Madrid.

La candidata del PP, Cristina Cifuentes, saluda el candidat de Ciutadans, Ignacio Aguado, aquest dimecres, a l’Assemblea de Madrid. / EFE / EMILIO NARANJO

1
Es llegeix en minuts

El portaveu de Ciutadans a l'Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado, li dona "un cinc" al seu pacte de govern amb Cristina Cifuentes, la presidenta autonòmica. "Podria ser millor però anem pel camí correcte", ha dit a RNE.

Precisament, Cifuentes i Aguado es reuneixen aquest dijous per fer seguiment del compliment de l'acord d'investidura que va permetre al PP conservar la Puerta del Sol tot i no haver aconseguit majoria absoluta. Les eleccions del 2015 van deixar el PP lluny de la majoria absoluta amb 48 diputats, per la qual cosa necessitava el suport d'algun dels partits de la Cambra per conservar el Govern de la Comunitat de Madrid. Finalment va aconseguir el suport de Cs gràcies a un acord d'investidura de 76 punts. 

La Comunitat de Madrid xifra en 96,1% el grau de compliment de l'acord. Concretament, precisa que un 68,4% de les mesures s'han complert en la seva totalitat; un 27,6% estan en desenvolupament i un 4% de les iniciatives estan pendents d'iniciar. No obstant, el portaveu de Ciutadans ha rebaixat aquesta setmana el compliment fins al 40%.

AFORAMENTS I CORRUPCIÓ

De moment, de cara a la reunió d'aquest dijous, C's ha avançat que portaran la reforma de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat de Madrid, de la qual depèn l'eliminació dels aforaments. Precisament, aquesta mateixa setmana la presidenta madrilenya ha retret al "tripartit d'oposició" que tinguin paralitzada la seva proposta per a l'eliminació d'aforaments. La relació de C's i la Comunitat de Madrid està vivint moments de tensió.

Notícies relacionades

Malgrat que C's manté el seu suport al PP perquè no ha incomplert l'acord d'investidura, critica durament el PP de la Comunitat de Madrid, que considera que és el mateix PP que el que hi havia abans. Un dels moments més tensos es va viure en la comissió d'investigació sobre corrupció a l'Assemblea de Madrid, on Cifuentes va comparèixer per parlar sobre els dos contractes de cafeteria adjudicats a Arturo Fernández i que investiga la Guàrdia Civil. En aquell moment, el portaveu adjunt de C's César Zafra va ser dur amb la popular i es va guanyar les crítiques de diputats populars.

Per la seva part, la Comunitat de Madrid ha acusat Ciutadans de recolzar el PP i després votar amb l'oposició fins al punt que va arribar a acusar-los d'usar la tècnica del "chocolomo" en referència a la seva postura canviant.