AJUNTAMENT DE MADRID

El PP exigeix a Carmena que prohibeixi un acte de suport al referèndum català en un centre municipal

El grup argumenta que això suposa "una ofensa" a la monarquia a l'incloure en el cartell una corona al revés

Els populars madrilenys buscaran alternatives per mostrar la seva disconformitat

tecnicomadrid32233115 gra030  madrid  22 12 2015   la alcaldesa de madri

tecnicomadrid32233115 gra030 madrid 22 12 2015 la alcaldesa de madri

2
Es llegeix en minuts

El portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid, José Luis Martínez Almeida, ha exigit a l'alcaldessa, Manuela Carmena, que "prohibeixi immediatament" l'acte de suport al referèndum de Catalunya que se celebrarà el 17 de setembre a Matadero (un centre dedicat a l'art contemporani de titularitat municipal) per, entre altres qüestions, suposar una ofensa a la monarquia a l'incloure en el cartell una corona al revés.

"El més trist és que l'ajuntament torna a emparar un desafiament institucional a la legalitat constitucional" perquè "primer va ser la foto de la vergonya amb Puigdemont i Junqueras a la Cibeles i ara a Matadero", ha declarat Almeida en roda de premsa. L'acte ha sigut organitzat per l'associació Madrilenys pel Dret a Decidir, que no és més que, segons el regidor, "una pantalla de l'Assemblea Nacional Catalana, la principal plataforma que advoca pel desafiament català".

El regidor ha afegit que al permetre aquest acte en una instal·lació municipal cedida, el Govern municipal "promou conferències que inciten a la comissió de fets il·legals", no referint-se al dret a decidir en si, sinó a la inclusió al racó inferior dret del cartell d'una corona invertida.

"¿Manuela Carmena permetrà aquesta burla a la Corona, aquesta ofensa al nostre rei? Això no és un acte neutre", sinó que té una clara "intencionalitat política", ha llançat, després de preguntar-se: "¿Fins on està disposada Manuela Carmena a trepitjar la dignitat de l'Ajuntament permetent un acte de l'Assemblea Nacional Catalana que ofèn la institució de la Corona?".

El Grup Municipal Popular s'està plantejant alternatives per mostrar la seva "disconformitat amb l'acte (a Matadero) i l'adhesió i confiança en la Constitució del 1978, que s'ha de respectar".

Sobre l'article 155

Parlant com a jurista, José Luis Martínez Almeida ha opinat que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució està previst legalment encara que a ell no li correspon determinar quina és la millor solució davant el "pols que està fent la Generalitat al Govern" de la nació.

Notícies relacionades

Encara que sí que ha expressat la seva "confiança" en l'Executiu central i en el president del Govern, Mariano Rajoy, quan diu que mentre ell sigui en el càrrec "no hi haurà independència de Catalunya".

Per últim, Almeida ha aconsellat a Carmena que en lloc de regalar un llibre a cada nadó nascut a Madrid els entregui un exemplar de la Constitució, un gest que "seria més útil".