Colau insta Rajoy a permetre l'1-O: "El 9-N es va fer i no va ser cap cataclisme"

L'alcaldessa de Barcelona considera que el referèndum evitarà que es crispi més la situació

Diu que facilitarà la participació en la consulta però sense posar en perill els funcionaris de l'ajuntament

 

  / ACN / PATRICIA MATEOS

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha instat aquest dilluns el president del Govern central, Mariano Rajoy, a permetre el referèndum independentista fixat per al pròxim 1 d'octubre i, l'endemà, fer una proposta en positiu per a Catalunya.

"Es va fer el 9-N i no va ser cap cataclisme. Si no volem que es crispin més les coses, el Govern podria permetre tranquil·lament que es fes una consulta, que sabem que no és la que Catalunya necessita, però que la permeti i no la judicialitzi. I el dia 2, fer alguna proposta en positiu, que és el que fa anys que hauria d'haver fet", ha assenyalat Colau en declaracions a la cadena SER.

D'altra banda, l'alcaldessa ha assegurat que facilitarà la participació en l'1-O, sense que això posi en perill els funcionaris ni la institució de l'ajuntament, tot i que ha destacat que "de moment" no existeix una convocatòria firmada "ni un requeriment formal als ajuntaments" perquè cedeixin locals per al referèndum.

El "principal responsable"

Notícies relacionades

Colau ha reiterat que ella no comparteix el full de ruta de Junts pel Sí, perquè opina que s'ha de seguir negociant un referèndum efectiu, però ha considerat que el "principal responsable" del "xoc de trens" serà Rajoy per la seva actitud immobilista.

"Quan l'única alternativa que es fa és la derrota, quan tot es planteja en termes gairebé bel·licistes i a l'adversari se li diu que s'ha de rendir i que no hi ha cap altra alternativa, és evident que políticament s'està generant un gran problema", ha argumentat l'alcaldessa de Barcelona.