EL POLS INDEPENDENTISTA

El 'Financial Times' critica les maniobres de Rajoy per frenar el procés

El rotatiu considera que les intervencions judicials ajuden a guanyar adeptes al projecte independentista

financialtimes

financialtimes

1
Es llegeix en minuts

El 'Financial Times' publica aquest dimecres un article d'opinió del cap d'internacional del diari, David Gardner, en què critica les maniobres del Govern per aturar el procés sobiranista. "A Rajoy li queda poc marge per intervenir a Catalunya", assenyala el periodista, i critica que, segons ell, a cada intervenció judicial creix l'independentisme.

"Madrid és buit a l'estiu, però el Tribunal Constitucional estarà assegut el mes que ve, perfeccionant les seves armes legals contra el plebiscit català. Els secessionistes no han arribat mai en les enquestes a més del 47%, però cada ordre ajuda en la seva causa", assegura Gardner.

Notícies relacionades

En el text, recorda que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va tancar la porta el 2012 que Catalunya tingués un sistema fiscal semblant al basc i que, al cap de poc, van començar les mobilitzacions independentistes als carrers. A més, apunta que Catalunya i Espanya ja havien pactat el seu encaix en l'Estatut aprovat pel Parlament, el Congrés i el Senat però que finalment va ser tombat pel Tribunal Constitucional.

Per tot plegat, considera que el principal error de Rajoy és delegar el conflicte amb Catalunya als tribunals i advoca per una sortida política i no judicial. De totes maneres, adverteix a Rajoy que "l'oferta d'una millora fiscal autonòmica pot ser massa petita i arribar massa tard".