Rajoy: "Els deliris autoritaris no podran vèncer l'Estat democràtic"

El president demana als catalans "confiança en el futur" i en els instruments per parar el referèndum 24 hores després de presentar-se la llei

 

  / EFE / JUAN CARLOS HIDALGO

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

24 hores després que els partits independentistes oferissin els detalls de la llei amb què preveuen organitzar el referèndum que declararà la independència de Catalunya immediatament si guanya el 'sí' l'1-O, el president del Govern ha assenyalat que "els deliris autoritaris i frontistes no podran vèncer mai la serenitat i l'equilibri de l'Estat democràtic".

En un fòrum econòmic organitzat per la Cambra de Comerç d'Espanya a Madrid, Mariano Rajoy ha fet un parèntesi en el seu discurs destinat a lloar la recuperació econòmica per demanar als catalans que "segueixin mantenint la confiança en el futur". "Espanya és un país amb molts catalans assenyats, demòcrates i moderats" i amb una "democràcia exemplar capaç de donar resposta als reptes futurs", ha afegit. 

Dimarts a última hora la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va advertir que "l'Estat en té prou amb 24 hores per recórrer" la normativa i "obtenir la seva paralització".

Notícies relacionades

"La Generalitat es pot passar ara 30 dies explicant la llei del referèndum o la de transitorietat jurídica i pot dir que en 48 hores pot declarar la independència, però una cosa és clara -ha subratllat-, que l'Estat ha demostrat que en té prou amb 24 hores per recórrer aquestes lleis i obtenir la seva paralització".

Per això, va garantir que el referèndum independentista "no se celebrarà, ni a les 48 hores passarà absolutament res".