PROCÉS POLÈMIC

Un dels fabricants d'urnes reconeix "incertesa" en el concurs de la Generalitat

Les condicions no especificaven ni terminis d'entrega ni de pagament, assegura una de les empreses aspirants

La fabricació de les urnes requereix almenys dos mesos d'anticipació

 

  / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts

Un dels fabricants d'urnes que van participar en el concurs públic ha reconegut que hi ha hagut incerteses en el procés organitzat per la Generalitat. La portaveu del Govern, Neus Munté, va assegurar dimarts que el concurs va quedar desert perquè les dues empreses que s'hi van presentar, Plastic Express i l'UTE formada per Espacio World i Suministros Integrales Futbida, no complien les condicions exigides. Andreu Marquès, cap de projectes de Plastic Express, ha assegurat aquest dimecres a RAC-1 que en el concurs existien "incerteses". Segons Marquès: "En la segona ronda no vam presentar la documentació perquè no teníem garanties. Hi havia incertesa". 

LÍMITS DE FACTURACIÓ

Fonts de la Generalitat van explicar que cap de les empreses havia arribat als 365.0000 euros de facturació que s'exigia en els últims tres anys en la clàusula desena del plec de condicions del concurs del lot d'urnes de metacrilat, el més costós. En algun cas, les vendes anuals de les empreses són inferiors al valor del contracte en licitació (200.000 euros).

SENSE DATA D'ENTREGA

En opinió de Marquès, el concurs era poc clar en molts aspectes: "No teníem ni data d'entrega ni quan ni com s'ha de pagar. Estem gairebé a principis de juliol i hauria de ser al setembre". Marquès assegura que el procés de fabricació de les urnes requereix entre dos mesos i mig i tres mesos per a la seva fabricació i que el preu estimat per unitat seria de l'ordre d'entre 19 i 21 euros. 

SENSE CONDICIONS

Notícies relacionades

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha replicat també a RAC-1 que l'empresa Plastic Express no està en condicions de complir l'encàrrec de fer les urnes, però que no es descarta cap possibilitat o un encàrrec posterior.

MECANISMES 

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar al seu dia un acord marc per convidar les empreses que així ho desitgessin a presentar-se per a la producció de 8.000 urnes destinades a processos participatius de tot tipus. Al final, no es descarta que el Govern utilitzi altres mecanismes al marge del concurs públic per a la compra directa del material per al referèndum. L'ús de recursos públics seria una mica menys transparent, però possible dins del funcionament de l'Administració.