SESSIÓ DE CONTROL AL CONGRÉS

Rajoy desafia l'independentisme a plantejar una reforma constitucional per legalitzar la consulta

"No poden pretendre que per satisfer les seves pretensions jo em salti la llei", assenyala el president

"Abandoni tota esperança d'impedir el referèndum", contesta Campuzano

Els ha desafiat a plantejar una reforma de la Constitució si volen canviar l’estatus de la comunitat. / JOSÉ LUIS ROCA / EUROPA PRESS TV

Els ha desafiat a plantejar una reforma de la Constitució si volen canviar l’estatus de la comunitat.
undefined38366170 madrid 10 05 2017  pol tica   sesi n de control al gobierno 170510091424

/

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Mariano Rajoy ha desafiat aquest dimecres l'independentisme català a iniciar el procediment de reforma constitucional per aconseguir així que la consulta a Catalunya sigui legal. “Com la immensa majoria d'espanyols, jo vull que seguim vivint junts. Vostès van votar la Constitució. Si han canviat de criteri el que han de fer és demanar la reforma de la Constitució. El  que no pot pretendre és que per satisfer les seves pretensions jo em salti la llei”, ha assenyalat el president durant la sessió de control al Govern al Congrés, a preguntes del portaveu del PDECat, Carles Campuzano.

Com va fer el dia anterior al Senat la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, Rajoy, que no s'ha referit al pas fet per la Generalitat per comprar 8.000 urnes per celebrar el referèndum, ha demostrat que no té d'un projecte per millorar l'encaix de Catalunya i atenuar el malestar territorial.

"RESPOSTA PREVISIBLE"

Notícies relacionades

“La seva resposta ha sigut previsible i no ha aportat cap novetat”, li ha contestat Campuzano, que s'ha aturat en les opinions de juristes, com el desaparegut Francisco Rubio LlorenteFrancisco Rubio Llorente, per qui un referèndum en què només votessin els catalans es podria celebrar amb la Constitució actual, malgrat que aquesta estableix la “indissoluble unitat de la nació espanyola” i fa residir la “sobirania” en “el poble espanyol”.

“Aquesta no és una demanda de partit, és una demanda de país. Catalunya exercirà el seu dret a decidir més tard o més d'hora. Abandoni tota esperança d'impedir el referèndum a través del conflicte competencial i el dret penal. Segui a negociar”, ha insistit el portaveu parlamentari del PDECat.