EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

El número dos del PDECat: "Si el procés acaba malament, presentem un candidat autonomista"

Bonvehí planteja renunciar a les tesis independentistes en una gravació a la qual ha tingut accés Eldiario.es

El dirigent argumenta que té la "obligació d'analitzar totes les opcions possibles"

bonvehi

bonvehi / JULIO CARBO

2
Es llegeix en minuts

El número dos del PDECatDavid Bonvehí, ha plantejat en una reunió interna, segons han pogut saber els digitals Eldiario.es i CatalunyaPlural.cat, renunciar a les tesis independentistes i apostar per un candidat "autonomista". "Si el procés acaba malament presentem un candidat autonomista", afirma Bonvehí en una gravació d'un dinar mantingut amb un grup de regidors i càrrecs del partit del Bages. En la trobada, celebrada el 31 de març, l'exalcalde de Fonollosa i actual responsable d'organització del PDECat defensa la necessitat de moderar el discurs independentista i aposta per l'exalcalde de Figueres i conseller Santi Vila com a candidat per Barcelona.

Segons detalla Eldiario.es, en el dinar, Bonvehí va abordar assumptes oberts en la formació hereva de CDC com la successió de Carles Puigdemont com a candidat a la presidència de la Generalitat, l'evolució ideològica de la formació i, fins i tot, la candidatura del PDECat a Barcelona per a les eleccions municipals per guanyar Ada Colau.

Sobre el procés i el referèndum anunciat pel Govern de Junts pel Sí, Bonvehí no descarta que la cosa acabi bé, però també planteja que s'hagin de celebrar noves eleccions catalanes abans de la consulta. En aquest cas, el dirigent aposta per presentar un candidat "molt independentista". Però si el procés acaba sent "un desastre", s'hauria, apunta, de canviar d'estratègia: s'haurien d'abandonar les tesis independentistes i elegir un candidat autonomista.

Tornar a l'autonomisme i la moderació resoldria la imatge de "radicalitat" amb què, segons Bonvehí, els electors observen el PDECat, que, apunta, voten Oriol Junqueras "per moderat". Segons el coordinador, el PDECat no pot ser "més radical que Esquerra o la CUP".

TOTES LES OPCIONS POSSIBLES

Bonvehí s'ha referit a aquesta informació en declaracions a 'El Matí de Catalunya Ràdio'. Ha defensat que com a responsable del partit la seva "obligació és analitzar totes les opcions possibles", encara que, ha matisat, això no significa que no cregui en la independència de Catalunya. També ha argumentat que si se celebressin unes eleccions autonòmiques, el PDECat hauria de presentar un candidat autonomista.

Sobre la seva aposta per Santi Vila, el número dos del PDCat ha negat que plantegés la seva candidatura per Barcelona, sinó que el que va dir és que Vila "és un home molt capaç en tot" el que fa.

Notícies relacionades

Bonvehí ha lamentat que durant aquell dinar ningú li comentés que es gravarien les seves declaracions. "Em sap greu que no em demanessin permís per gravar-me", ha dit.

El PDECat ha tret importància a les paraules de Bonvehí i les ha emmarcat en la normalitat d'una conversa privada sobre diferents escenaris de futur. S'ha de "pensar en tots els escenaris, fins i tot en l'escenari del 'no' en el referèndum", han assenyalat fonts del partit citades pels digitals. El partit que lidera Marta Pascal assegura que està "totalment centrat" en el procés, el referèndum i la independència.