EL PROCÉS SOBIRANISTA

Fillon, sobre el referèndum: "Em xoca que es negui totalment a un poble el dret a decidir"

L'ex primer ministre francès mostra el seu respecte per la Gran Bretanya per permetre a Escòcia la consulta independentista

fillon-afp-thierry-zoccolan

fillon-afp-thierry-zoccolan / THIERRY ZOCCOLAN (AFP)

1
Es llegeix en minuts

François Fillon, ex primer ministre francès i candidat conservador a la presidència de França, ha afirmat durant una entrevista radiofònica que li "xoca que es negui totalment a un poble" el dret a decidir. "És una qüestió interna de la política espanyola", ha dit en un primer moment responent a preguntes del periodista sobre el procés sobiranista de Catalunya. Fillon ha afegit a continuació que li xoca la negativa espanyola a "un principi fonamental defensat pel pensament francès des de la il·lustració".

Notícies relacionades

L'ex primer ministre francès s'ha mostrat sorprès perquè "de cop, bona part de la intel·lectualitat suposadament progressista considera que el respecte a les fronteres és més important que el dret dels pobles a decidir". "Em sembla que és el món al revés", ha remarcat.

A la mateixa entrevista s'ha preguntat a Fillon sobre les aspiracions sobiranistes d'altres zones del món, com Escòcia. Concretament, respecte a Escòcia el líder conservador francès ha recordat que "ningú ha impedit" als escocesos organitzar un referèndum i ha afegit que això "honra la Gran Bretanya".