La jutge envia a la presó la gihadista detinguda a Terrassa

Està acusada d'adoctrinar en les bondats de l'ideari gihadista les bones musulmanes

La magistrada destaca "la idea de perdurabilitat de l'Estat Islàmic"

1
Es llegeix en minuts
ÁNGELES VÁZQUEZ / MADRID

La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha enviat a la presó la noia detinguda a Terrassa, Youssra E. G. E. A., que com a 'Bird of Jannah' (au del paradís), es dedicava a captar per a l'Estat Islàmic altres dones. Està acusada de portar a terme tasques d'enaltiment, adoctrinament i captació d'altres dones.

La magistrada destaca com en els vídeos que van intervenir a aquesta noia de 19 anys es ressalten les bondats del gihadisme per a dones, així com la fraternitat existent entre elles. En altres publicacions es poden observar nens educats en la doctrina gihadista, i així "s'aprecia la idea de perdurabilitat de l'Estat Islàmic".

Notícies relacionades

Youssra també difonia la idea que "les verdaderes dones musulmanes no s'han de deixar convèncer pels plaers de la vida, sinó que s'han d'entregar al seu déu, utilitzant noms de captadores de l'Estat Islàmic, com 'Bird de Jannah".

La resolució destaca el risc de reiteració delictiva i que la seva parella va ser detinguda a la frontera búlgara el desembre del 2015 quan es dirigia a Síria. La dona, que també volia desplaçar-se a zona de combat, ha manifestat el seu desig, durant la instrucció, de contraure matrimoni a l'estiu amb una persona establerta al Marroc.