Punset demana que Ciutadans deixi de ser "una mala marca blanca del PP"

Confirma que no es presentarà a les primàries i lamenta que el partit s'hagi guanyat la imatge de "penell"

Rivera replica als crítics amb la seva gestió que "tinguin coratge" i concorrin a les eleccions internes

jgblanco36951677 madrid 20 01 2017 rueda de prensa de carolina punset en la o170120115251

jgblanco36951677 madrid 20 01 2017 rueda de prensa de carolina punset en la o170120115251 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

Carolina Punset ha confirmat aquest divendres que no té intenció d'enfrontar-se a Albert Rivera per liderar Ciutadans. L'eurodiputada del partit taronja ha manifestat que no vol renunciar a la seva vida personal -té previst casar-se el 4 de febrer, just el dia que se celebrarà a Madrid la quarta assemblea de la formació taronja-, però que no pot seguir callada davant "el viratge" a la dreta del seu partit "en l'últim any i mig". "És un error estratègic i un frau ideològic", ha denunciat quan s'ha referit a la imatge de "penell" que s'ha guanyat la formació després d'abandonar el veto a Rajoy i de l'"entreguisme" al PP.

La política valenciana ha denunciat que l'actual direcció del partit està "intentant convertir Ciutadans en una marca blanca del PP". "Hi ha marques blanques molt bones, però és que a sobre aquesta és una mala marca blanca del PP", ha dit en una roda de premsa que ha convocat a la seu del Parlament Europeu a Madrid.

Punset ha afirmat que vol ser "constructiva" i "fer crítica lleial" i confia que el mateix nucli dur que ha envoltat Rivera i ha aconseguit que Ciutadans creixi "rectifiqui". "Rivera té un talent extraordinari. No se soluciona amb un canvi de president sinó amb un toc d'atenció i un canvi de rumb", ha declarat per argumentar la seva negativa per fer un pas al capdavant.

"No podem oblidar els nostres orígens, el nostre ADN. No he vist Ciutadans prou implicat en la defensa de famílies com la de Lleida, que ha hagut d'escolaritzar els seus fills amb només un 25% en castellà. No l'he vist criticant el PP perquè els ajuntaments bascos es puguin comunicar només en basc", s'ha queixat.

ELS CRÍTICS, COACCIONATS

La dirigent valenciana, fins fa uns mesos també membre del comitè executiu, un lloc a qual va renunciar per les seves diferències amb Rivera, ha explicat que fa uns mesos es va analitzar en una reunió un informe d'una empresa de màrqueting en què aconsellava a Ciutadans intentar captar el vot del "nacionalista moderat". "Això és un error estratègic", ha subratllat.

Punset també ha denunciat que els crítics dins del partit són coaccionats. De fet, ha mostrat la seva por que les persones que l'han acompanyat en aquest acte a Madrid siguin expedientades. Amb ella han comparegut davant la premsa els portaveus de Ciutadans a les Corts Valencianes i a les diputacions provincials de Màlaga i València, i diversos diputats al Parlament valencià.

RESPOSTA DE RIVERA

Notícies relacionades

La resposta d'Albert Rivera ha arribat des de Barcelona, on s'ha reunit amb el grup de C's al Parlament. Rivera ha instat els crítics amb la seva gestió a "tenir el coratge" de presentar-se a les primàries del partit. Segons la seva opinió, el camí no és "generar crítiques des del sofà de casa".

"Si algú ho pot fer millor, que s'hi presenti", ha insistit, quan li han preguntat per les declaracions de Punset.