La polèmica per l'opinió d'Albano Dante Fachin sobre 'La Marató'

El líder de Podem considera que la 'teletó' és una iniciativa "per rentar la cara" a empreses que eludeixen impostos

1
Es llegeix en minuts

El líder de Podem Albano Dante Fachin ha aixecat polseguera per la seva opinió sobre 'La Marató'. En un article al seu blog penjat aquest diumenge mentre a TV-3 ja sonaven els telèfons per recaptar diners per a la investigació de l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals, Fachin va considerar que aquesta 'teletó' és un "Verkami per rentar la cara al frau".

El diputat de Catalunya Sí que es Pot va argumentar que 'La Marató' "és una iniciativa al voltant de la qual es congreguen moltes persones i entitats mogudes per un sincer sentiment de solidaritat i voluntat d'ajudar", però va subratllar que la investigació sobre malalties no s'hauria de sostenir sobre les recaptacions d'una "col·lecta" patrocinada per empreses "que lluiten, dia sí dia també, per no pagar impostos" i que, al seu parer, "no són cap exemple de solidaritat" perquè estan "directament relacionades amb l'elusió i l'evasió fiscal a escala industrial".

Notícies relacionades

La seva opinió, a què va remetre en un missatge al seu compte de Twitter, va provocar una allau de crítiques a les xarxes socials, on alguns usuaris el van qualificar de "demagog" i "populista". Aquest és el tuit de Fachin i, a continuació, algunes de les respostes:

El volum de crítiques va ser tan gran que Fachin va tornar a utilitzar la xarxa social per recalcar que ell no criticava la "solidaritat", sinó que "els responsables de tanta desigualtat es rentin la cara a costa seva".