S'HAVIEN NEGAT A COMPARÈIXER DAVANT EL JUTGE

Detinguts a Madrid els altres dos acusats de cremar fotos del Rei

La policia ha interceptat a Alcalá de Henares l'autobús en què viatjaven Roger Santacana i Nora Miralles

Els altres tres imputats, detinguts ahir pels Mossos, declaren aquest matí a l'Audiència Nacional

nora-roger

nora-roger
icoy36607317 barcelona 12 12 2016  pol tica   concentraciones hoy a las 2161212211733

/

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut a primera hora d'aquest dimarts Roger Santacana i Nora Miralles, acusats, juntament amb tres persones més ja arrestades, de cremar fotos del Rei durant la passada Diada. L'arrest s'ha produït després que els agents interceptessin a Alcalá de Henares l'autobús en què viatjaven Santacana, Miralles i una trentena de persones més. Tots ells es dirigien a Madrid per donar suport a Ivan Altamira, Jordi Almiñana i Aitor Blanc, que a les 09.00 declaren davant el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu després que dilluns fossin detinguts pels Mossos d'EsquadraMossos d'Esquadra, acusats del mateix delicte. 

Els agents han arrestat primer Santacana, i després Miralles, segons expliquen des de la CUP.

Notícies relacionades

Tres furgonetes de la policia han interceptat l'autocar quan circulava per l'autopista a l'altura d'Alcalá de Henares i l'han obligat a desviar-se a una gasolinera, on han fet baixar tots els passatgers. Segons ha explicat la CUP de Barcelona a través de Twitter, tots els ocupants han hagut de baixar. La policia els ha identificat a tots i ha registrat el vehicle. Finalment, tots han pogut tornar a pujar al bus excepte Miralles i Santacana.

L'actuació dels Mossos en aquest cas, practicant les detencions de tres dels acusats, ha fet pujar la tensió entre la CUP i Junts pel Sí quan falten pocs dies perquè se celebri la cimera pel referèndum convocada pel president, Carles Puigdemont. Els cupaires han reclamat la dimissió del conseller d'Interior, Jordi Jané i, en actes de protesta al Parlament i en diverses ciutats de Catalunya han cremat fotos del Rei.