El PP prepara nous gestos amb Catalunya

Albiol organitzarà una reunió de la ponència territorial del partit a Barcelona

Santamaría assisteix aquest dijous a la Comissió Constitucional i al consell de política fiscal

 

  / EFE / MARTA PEREZ

2
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

El PP se sumarà a la nova dinàmica impulsada pel Govern central respecte a Catalunya. A falta que l'Executiu passi de les paraules amables i les actituds empàtiques a fets concrets, els populars volen fer també gestos de bona voluntat en una comunitat a què van arribar a dedicar fa 10 anys una campanya publicitària en contra de l'Estatut. La direcció del PP ha decidit celebrar una reunió de la ponència econòmica administració territorial a Barcelona el pròxim dia 17.

Segons explica el líder dels conservadors al Parlament, Xavier García Albiol, en la primera trobada que van mantenir els membres d'aquest grup a Madrid dilluns passat, va demanar portar el següent conclave fins a la ciutat catalana i la idea va ser ben rebuda. El coordinador de la ponència, Javier Arenas, assistirà a la cita, en què segur que també participen els altres tres membres d'aquest equip: el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo; el president del PP basc, Alfonso Alonso, i el president de ka Rioja, José Ignacio Ceniceros. També és probable que viatgin fins a Barcelona si l'agenda els ho permet la mateixa secretària general i ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, i el titular d'Energia, Álvaro Nadal, per ser també secretari d'Economia del partit.

Albiol considera necessari augmentar la representació de l'Estat a Catalunya i que els catalans “sentin més Espanya”. És un gest més amb què els populars, juntament amb l'obertura d'un despatx de Soraya Sáenz de Santamaría a la Delegació del Govern, estan intentant millorar la imatge dels conservadors en terres catalanes.  

EL CONGRÉS DE FEBRER

En la ponència econòmica i territorial es debatrà sobre fiscalitat, mesures per a la creació d'ocupació, energia i un nou finançament autonòmic, com a assumptes principals. El 20 de desembre vinent es farà públic el contingut del que s'ha acordat en el si del grup. El partit debatrà d'aquests temes i dels de les altres quatre ponències (política i d'estatuts, social, educació, innovació i cultura i Europa i el paper d'Espanya al món) en el congrés nacional que celebrarà del 10 al 12 de febrer a Madrid.

Notícies relacionades

Feijóo, que va pronunciar un discurs dilluns passat a Barcelona sobre la “sostenibilitat de l'Estat descentralitzat”, ja ha deixat clar que és partidari d'intentar que el diàleg s'imposi a la llei i les dues parts s'acostumin a despenjar el telèfon encara que segueixi sent “vermell”.

Santamaría, vicepresidenta i ministra d'Administracions Territorials, designada per Mariano Rajoy perquè agafi aquest telèfon en aquesta legislatura, va aquest dijous al matí a la comissió constitucional del Congrés i a la tarda a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera. Dos escenaris en què podrà explicar amb calma els plans de l'Executiu i passar dels missatges de concòrdia a fets concrets.