El Govern estudia celebrar un Consell de Ministres a Barcelona

Albiol va demanar a Rajoy que faci gestos per incrementar la presència de l'Estat a Catalunya

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

El PPC fa mesos que demana al Govern que faci gestos d'acostament amb Catalunya i que incrementi la representació de l'Estat a la comunitat, com a estratègia per fer créixer el sentiment de pertinença a Espanya entre els catalans. En aquest context, el coordinador dels populars a Catalunya, Xabier García Albiol, va demanar recentment a Mariano Rajoy que celebri un Consell de Ministres a Barcelona i la resposta del president va ser que s'ho estudiaria, segons confirmen aquest dilluns fonts conservadores catalanes i avança el diari ‘La Razón’.

Notícies relacionades

Albiol, en un recent esmorzar informatiu a Madrid i en presència de Rajoy i la plana major del PP, va reclamar “recuperar a Catalunya el que significa Espanya entre els catalans”, així com “augmentar la representació de l'Estat” a la comunitat. “A Catalunya necessitem sentir Espanya, veure que pertanyem a aquest gran projecte des de tots els àmbits, des de l'econòmic, esportiu, cultural, social mediàtic o administratiu. Ningú es pot sentir identificat amb un projecte si no forma part de la seva vida diària”, va assenyalar.

El Govern central comparteix en part aquest esperit i, de fet, el mateix Rajoy va proposar recentment que una de les reunions del patronat de l'Instituto Cervantes se celebri a la capital catalana. L'Executiu del PP s'ha marcat com a meta aquesta legislatura intentar superar la imatge que la seva única resposta al conflicte sobiranista passa pels tribunals. De fet, l'encàrrec de la carpeta catalana a Soraya Sáenz de Santamaría o el nomenament com a delegat del Govern d'Enric Millo busquen destensar les relacions i mirar de buscar l'acostament a la Generalitat, sabent que s'acosten temps complicats davant l'empenta dels partits independentistes