Rita Barberá mor d'un infart en un hotel de València

jgblanco36372878 madrid  21 11 2016   rita barber  a la salida del tribunal s161121124452

jgblanco36372878 madrid 21 11 2016 rita barber a la salida del tribunal s161121124452 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

L'exalcaldessa de València i senadora Rita Baberá ha mort aquest dimecres després de patir un infart en un hotel de Madrid. Les mateixes fonts han precisat que aquest dimecres a les 7.03 el 112 ha rebut un avís des de l'hotel Villa Real, ubicat a la plaça de Las Cortes, informant que una dona de 68 anys necessitava atenció mèdica a l'haver patit un infart.

Efectius del SUMMA s'han traslladat immediatament al lloc, on li han practicat maniobres de reanimació cardiopulmonar durant mitja hora, però han sigut infructuoses, per la qual cosa finalment han hagut de confirmar la seva mort.

Després de saber-se la notícia de la mort, el president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat: "Acabem de conèixer la notícia. Volem transmetre a la seva família i a tots els membres del PP el nostre sentiment i pesar. Estem enormement afectats. Ha dedicat la seva vida al PP. Vaig tenir l'oportunitat de parlar amb ella fa poc quan va haver de declarar i estic enormement afligit".

CRÍTIQUES DEL PARTIT

Notícies relacionades

El Congrés ha fet un minut de silenci en homenatge a Barberà. Units Podem s'ha absentat expressant el seu rebuig al que consideren un "homenatge a personatges corruptes".

Diversos dirigents del PP, entre ells el ministre de Justícia, Rafael Català, i el coordinador del PP català, Xavier García Albiol, han relacionat la mort de Barberá amb la pressió mediàtica a què havia sigut sotmesa per la seva presumpta implicació en una trama de blanqueig de diners a València.