Salellas lamenta que els pressupostos no tinguin "cap empremta" de les seves propostes

El diputat de la CUP acusa Junts pel Sí de fer-los "xantatge" al vincular els comptes amb el referèndum

1
Es llegeix en minuts

El diputat de la CUP Benet Salellas ha afirmat aquest dilluns que els pressupostos del Govern per al 2017 no agraden a la seva formació perquè no han recollit cap de les seves propostes i són "extremadament continuistes". Encara que el consell polític del seu partit va aprovar facilitar la tramitació dels comptes al Parlament, elscupaires no estan satisfets amb les negociacions amb Junts pel Sí perquè consideren que no s'han atès les seves demandes sobre augmentar els ingressos i revisar retallades.

"Com a model de pressupostos, s'allunya del que pensem que hauria de ser en aquest moment del país i no hi ha cap empremta de les nostres propostes", ha declarat Salellas en una entrevista a TV-3. En aquest sentit, considera que l'única sortida és portar el debat del despatx al carrer.

"Ens sembla tot molt gestual i simbòlic, i cal fer més passos", ha sostingut Salellas, i ha recordat que la CUP no ha dit mai que recolzarà aquests comptes. També ha defensat que s'augmenti la progressivitat de l'IRPF de les rendes de més de 60.000 i 90.000 euros, i ha demanat que no es distorsioni el missatge sobre el que és la classe mitjana: "Per nosaltres les classes mitjanes són xifres molt per sota de 120.000".

PROTESTA AL CARRER

Notícies relacionades

El diputat de la CUP també s'ha referit a la presència del seu partit en la manifestació de dissabte, convocada per sindicats i entitats, que sota el lema 'Es pot fer ara' reclamava uns pressupostos més socials i que gravin les rendes més altes. "És perfectament coherent asseure'ns a negociar i acompanyar mobilitzacions al carrer", ha defensat, perquè segons ell "és el moment de fer un debat social obert sobre les demandes que fem als pressupostos".

D'altra banda, Salellas ha respost a les insistències del Govern que sotmeten la celebració del referèndum a l'aprovació dels pressupostos. Ha considerat que el "sense pressupostos no hi ha referèndum" és un "xantatge" de Junts pel Sí, que repeteix el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el seu equip. "El referèndum és una cosa del conjunt del país, no de la CUP; posar-li preu és lleig", ha sentenciat.