Pascal demana a Millo que sigui coherent amb el seu passat i defensi l'autogovern

Exigeix al Govern del PP que si defensa el diàleg no recolzi el suplicatori contra Homs

Critica el cupaire Salellas per la seva reflexió negativa sobre els pressupostos del Govern català

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha reclamat al nou delegat del Govern a CatalunyaEnric Millo, que sigui "coherent" amb la seva trajectòria personal respecte a la defensa de l'autogovern, i que si el Govern defensa el diàleg el practiqui amb fets.

"Desitjar-li sort i encert i li demanaríem que actués amb coherència, poden repassar l'hemeroteca, s'ha posicionat sempre a favor de l'autogovern i les competències de la Generalitat, ho dic des de la perspectiva històrica", ha afegit Pascal després de la reunió de la direcció del partit. En aquest sentit, ha afegit que "si parlem de diàleg, i diu la vicepresidenta que el Govern va en aquesta línia i que Millo serà l'abanderat del diàleg, li demanaria coherència, perquè el diàleg sigui franc i real i es compleixi amb els compromisos, és la millor manera de complir la voluntat de diàleg".

SUPLICATORI

Notícies relacionades

Pascal ha reclamat que el Govern del PP, així com el PSOE Ciutadans, no recolzi el suplicatori de Francesc Homssuplicatori Francesc Homs per l'organització del 9-N, com a exercici de demostració d'aquesta voluntat de diàleg. "Espanya pot fer el ridícul, jutjar qui ha posat les urnes, i que els que s'han posat de perfil respecte a demà en el suplicatori, que recapacitin i els exigim que s'acabi la persecució al sobiranisme", ha opinat la dirigent nacionalista.

RESPOSTA A LA CUP

Respecte a les crítiques del diputat de la CUP Benet Salellas, -en declaracions a TV-3, sobre la falta de l'empremta de la CUP en els pressupostos del Govern per al 2017-, Pascal ha replicat que "són declaracions que sorprenen perquè hi ha hagut un debat previ, la CUP va fer assemblees territorials, que van acabar en una espècie de consell polític que va aprovar donar via als pressupostos, no tenen sentit aquestes consideracions de Salellas, necessitem pressupostos perquè el procés tiri endavant".