Membres del PSC i Unió defensen un catalanisme dialogant davant la via unilateral del sobiranisme

Els socialistes Pere Navarro i Jordi Hereu, i el democristià Jordi Casas són alguns dels impulsors del nou moviment

 

  / ACN / MARIA BELMEZ

1
Es llegeix en minuts

Mitja dotzena de personalitats de l'òrbita socialista, federalista i democristiana van presentar aquest dilluns el moviment Portes Obertes del Catalanisme per reivindicar el catalanisme dialogant davant el projecte independentista i la via unilateral, que no renunciï a "participar en la governabilitat d'Espanya".

La presentació del manifest va tenir lloc en un acte organitzat per l'associació Tercera Via i té com a impulsors, entre altres, l'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu; l'ex primer secretari del PSC Pere Navarro, o l'exdiputat i exsenador d'Unió Jordi Casas. Entre els assistents hi havia el primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta; el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, així com l'expresident del comitè de govern dels democristians, Josep Antoni Duran Lleida; l'exministre de Treball Celestino Corbacho i l'exconsellera de Justícia en el govern d'Artur Mas, Pilar Fernández Bozal.

LES RECLAMACIONS

Durant la seva intervenció, Navarro va reclamar que Catalunya no es "tanqui en si mateixa" i va defensar el catalanisme com una eina perquè Catalunya "sigui més forta" i tingui capacitat d'"influir en la resta d'Espanya i del món".

Hereu es va mostrar convençut que els set milions i mig de catalans "units" són "més forts" i va explicar que és "essencial" un catalanisme "integrador" que "uneixi més enllà de la diversitat".

Notícies relacionades

L'advocat Leopoldo Gay va remarcar que "la unilateralitat trenca la convivència" a Catalunya, mentre que l'empresària Conxita Cervera va aportar arguments econòmics per fer una crida a "recuperar l'esperit que va fer de Catalunya un lloc atractiu".

Per la seva banda, la jurista socialista Erika Torregrossa va apostar per una Catalunya "social i per a tothom" on les taxes universitàries no siguis "desorbitades" ni minvi la sanitat pública.