PSOE i PSC descarten una ruptura però revisaran la seva relació

Iceta després de parlar amb Fernández: "Volem seguir treballant junts"

Els líders de les dues formacions decideixen crear un grup de treball per analitzar una nova fórmula de cooperació

El PSC i el PSOE crearan una comissió per resoldre les seves diferències. / J. M. PRATS / Vídeo: EUROPA PRESS

El PSC i el PSOE crearan una comissió per resoldre les seves diferències.
Mut de la reunió entre Miquel Iceta (PSC) i Javier Fernández(PSOE), a Madrid.

/

2
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

El PSOE i el PSC no trencaran la relació, però estudiaran una nova fórmula de col·laborar. Així ho acaba d'avançar el líder del PSC, Miquel Iceta, que s'ha reunit a Madrid amb el president de la Gestora socialista, Javier Fernández, durant una hora i mitja aquest dilluns. Iceta ha admès que les dues formacions discrepen en la interpretació del model territorial  fixada en la declaració de Granada i respecte a la decisió dels catalans de no abstenir-se en la investidura de Mariano Rajoy, però que, tot i això, continuaran "caminant junts". 

"Defensarem la millor relació possible amb el PSOE. ¿Quina serà? La que acordem", ha assenyalat Iceta, que ha anunciat la creació d'una comissió que en "un termini raonable" no superior a dos mesos haurà de determinar la nova fórmula d'encaix entre les dues forces. El primer secretari dels socialistes catalans ha admès que el diàleg ha sigut positiu.  "Crec que hem cosit moltíssim, però si em permeten és molt difícil barallar-se amb Javier Fernández. Hem parlat molt, no sempre estem d'acord, però en tots dos hi ha voluntat molt ferma de superar discrepàncies i resoldre els problemes" ha assenyalat en una roda de premsa posterior a la trobada. 

El líder del PSC i el president de la Gestora del PSOE s'han reunit aquest migdia a la seu madrilenya de Ferraz per analitzar la tensa relació que mantenen les dues formacions en plena crisi socialista. A l'arribar, Miquel Iceta ha eludit fer declaracions sobre com afrontaria la reunió. No obstant, quan li han preguntat si veu viable la possibilitat d'una ruptura entre PSC i PSOE ha sigut rotund: "No", ha dit com a resposta i s'ha dirigit a la quarta planta de la seu, on està intercanviant impressions amb Javier Fernández.

La reunió arriba després que els diputats catalans trenquessin la disciplina de vot i rebutgessin la investidura de Mariano Rajoy en què la majoria dels socialistes es van abstenir.

"Sóc partidari de parlar amb el PSC, que és el que farem a partir de dilluns", s'ha limitat a respondre Fernández quan ha sigut preguntat directament sobre si apostava per modificar el protocol de relacionsprotocol de relacions amb el PSC.

El PSOE està perfilant la sortida dels socialistes catalans del seu òrgan de govern davant el desacatament que va tenir lloc en la investidura, segons va informar EL PERIÓDICO. El PSC, per la seva part, reclama un "tractament específic". Fernández i Iceta segurament parlaran de tot això, així com la possible entrada de la catalana Teresa Cunillera en la gestora

Notícies relacionades

Fernández s'ha referit a més al procés per convocar el congrés del PSOE, sense concretar calendari. La idea, ha explicat, és la de sotmetre una proposta de data al comitè federal. El president de la gestora espera fer la proposta al desembre.

"No puc contestar-li a aquesta data, jo crec que sí que se celebrarà, però ja li dic que farem un calendari i el sotmetrem al comitè federal", ha respost quan ha sigut preguntat sobre els dubtes que alguns dirigents socialistes plantegen sobre el fet que el congrés pugui ser convocat abans de l'estiu.