Espinar assumeix que va vendre el pis per 35.000 euros més de la quantitat autoritzada

El permís de la Comunitat de Madrid era per 140.343 euros i ell en va cobrar 175.726

El candidat pablista al·lega que el govern autonòmic no va exercir el dret de tempteig

Hi ha hagut especulacions que retiraria la meva candidatura. Aquest era l’objectiu dels poderosos, ha acusat. / periodico

2
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Ramón Espinar assumeix que va vendre una vivenda protegida a AlcobendasAlcobendas per 35.000 euros més de l'autorització que va rebre de la Comunitat de Madrid. El candidat pablista a dirigir Podem a l'autonomia ha explicat que el govern autonòmic no va exercir el seu dret a comprar-la (dret de tempteig), però no ha desmentit el desfasament entre la xifra permesa i el que va acabar cobrant. Al tractar-se d'un immoble protegit, Espinar estava obligat a sol·licitar autorització abans de vendre'l. I ho va fer, però la va demanar per un import de 140.343 euros i va vendre el pis per 175.726. Quan l'hi han preguntat, en una roda de premsa aquest divendres per presentar la seva candidatura, no ha desmentit aquesta dada.  A la pregunta de per què no va vendre el pis al mateix preu que el va comprar per evitar especular, ha respost: “L'hauria pogut regalar a algú, també”.

Espinar no ha contestat a la pregunta de si la línia de crèdit de 80.000 euros que hauria sol·licitat el seu pare, exvicepresident de Caja Madrid ara imputat pel cas de les targetes ‘black’, en la mateixa data de la compra de la vivenda va ser per afrontar els pagaments del pis. 

El candidat ha tornat a defensar la seva innocència, ha insistit que el seu comportament no és delicte, ha apuntat l'escàndol a les elits econòmiques interessades a destruir-lo i ha assegurat que no dimitirà.  

Notícies relacionades

Espinar ha reconegut que no va avisar els seus socis d'Esquerra Anticapitalista (IA), amb qui negociava quan va saber que s'estava investigant l'escàndol, però ha agraït que el recolzin. També ha donat les gràcies a Pablo Iglesias, els seus dirigents afins i a Íñigo Errejón, el secretari polític. 

El senador ha rebutjat del tot que la informació provingui de les files de Podem. “No ho crec sota cap concepte”, ha dit, i ha atribuït la “ingerència” a la voluntat dels poders econòmics de perjudicar la seva candidatura. Espinar diu que no té capacitat de valorar en aquest context l'impacte que l'escàndol pugui tenir en la seva candidatura. Aquest dissabte comença la votació, en què s'enfronta amb l'errejonista Rita Maestre, per a la secretaria general de Madrid. El dimecres 9 acaba el procés de votació i el divendres 11 es donaran a conèixer els resultats. La cúpula morada admet que el que passi a Madrid determinarà en gran mesura l'equilibri de poder en l'aparell estatal, que a principis del 2017 ha d'elegir nova direcció i projecte polític.