TRIBUNAL SUPREM

El Suprem cita Rita Barberá a declarar el 21 de novembre

La senadora del PP compareixerà com a investigada per blanqueig de capitals

L'instructor fixa una fiança de 3.000 euros al PSOE per exercir l'acusació popular

1
Es llegeix en minuts
ÁNGELES VÁZQUEZ / MADRID

El magistrat de la Sala Segona del Tribunal Suprem Cándido Conde-Pumpido ha citat a declarar per al 21 de novembre la senadora i exalcaldessa de València Rita Barberá, dintre de la causa per un presumpte delicte de blanqueig de capitals que aquesta sala va obrir al mes de setembre passat. En una providència, l'instructor cita l'exdirigent del PP en qualitat d'investigada per rebre-li declaració voluntària d'acord amb l'article 118 bis de la llei d'enjudiciament criminal.

La investigació oberta a Barberá deriva de l'exposició raonada elevada al Suprem al mes d'abril passat pel Jutjat d'Instrucció número 18 de València, en què es descriuen indicis contra l'aforada en un presumpte blanqueig de capitals que s'hauria produït al Grup Popular de l'Ajuntament de València quan ella era alcaldessa. La Fiscalia va recolzar, en informe del 27 de juliol, l'obertura de la investigació i la designació d'instructor.

Notícies relacionades

En l'obertura de la causa, el Suprem va destacar que, sense perjudici del que podria resultar de la investigació, els fets descrits pel Jutjat d'Instrucció número 18 de València en l'exposició raonada podrien ser constitutius d'un delicte de blanqueig de capitals previst i penat als articles 301 i següents del Codi Penal. “Resulta, doncs, imprescindible –afegeix—continuar la investigació sobre aquets i sobre la participació de la persona aforada Sra. María Rita Barberá Nolla”. L'objecte de la investigació iniciada pel Jutjat de València és si, sota la cobertura d'unes aportacions de 1.000 euros realitzades per persones vinculades al Grup Municipal del PP a l'Ajuntament de València i al mateix partit, s'oculta l'aflorament d'uns diners en efectiu en poder d'algun responsable o responsables del Grup Popular. També s'indaga sobre l'origen dels diners suposadament blanquejats.