Els altres (molts) ajuntaments que treballaran el 12 d'octubre

Berga, Celrà, Argentona, Linyola o la Vilella Alta converteixen la festa nacional en dia laborable

L’alcalde de Celrà, Dani Cornellà, davant el consistori, aquest dimarts.

L’alcalde de Celrà, Dani Cornellà, davant el consistori, aquest dimarts. / MARINA LOPEZ

2
Es llegeix en minuts

Badalona ha saltat als titulars per la decisió del seu govern municipal d'obrir les oficines municipals el 12-O -iniciativa vetada aquest dimarts pel jutge-, però hi ha altres consistoris catalans que convertiran el Dia de la Hispanitat en un dia laborable. És el cas de BergaCelrà (Gironès), Linyola (Pla d'Urgell), Argentona (Maresme) o la Vilella Alta (Priorat), que s'ha atrevit fins i tot a convocar un ple municipal aquest dimecres. La majoria dels consistoris que obriran les seves portes estan governats per la CUP ERC, però també hi ha ajuntaments comandats per CiU, i alguns d'ells ja fa quatre anys que decideixen treballar el 12 d'Octubre. I, igual que Badalona, molts d'ells han donat als seus funcionaris l'opció d'anar als seus llocs de treball a canvi d'agafar un altre dia de festa.

A les comarques de Barcelona, Argentona obrirà la persiana, però a mitges. Tota la feina que facin els regidors i els funcionaris serà de portes endins. A Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès) passarà una cosa similar perquè no hi ha un mínim de treballadors disposats a renunciar al dia festiu i les dependències municipals no obriran al públic. L'any passat, en canvi, sí que hi va haver prou voluntaris i es va poder atendre els ciutadans. En els dos casos, aniran a treballar els regidors de la CUP i ERC.

L'Ajuntament de Berga obrirà per segon any consecutiu i els funcionaris tenen llibertat per decidir què volen fer. A Navàs també treballaran, i bastant, ja que l'equip de govern ha convocat la junta de govern. Altres municipis 'insubmisos' són Prats de Lluçanès, Capellades i Sant Martí de Tous.

A les comarques de Girona, Celrà i Viladamat, governats per la CUP, ja són veterans en això de treballar el 12-O, ja que el 2012 van aprovar en el ple mocions per obrir "amb normalitat" durant aquest dia festiu. Es tracta, explica l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, d'una protesta davant una "festa imposada que vol transmetre valors d'hispanitat i de 'dia de la raça' que no representen la societat catalana actual". Altres municipis de la província que també obriran són Mieres, Verges, Viladrau i les Planes d'Hostoles. A la capital, Girona, només aniran a treballar els quatre regidors de la CUP.

PLE MUNICIPAL

Notícies relacionades

Tarragona, la Vilella Alta ha optat per escollir el 12-O per celebrar el ple municipal, i s'ha donat llibertat als treballadors municipals als Guiamets i Campredó, on s'atendrà els ciutadans entre les 11 i les 13 hores.

Lleida, tenen previst obrir Linyola i Torrelameu, amb funcionaris treballant davant el públic. Altres ajuntaments on els regidors aniran als seus llocs de treball són Tàrrega, Sort, Tremp, Soriguera, Sant Guim de la Plana, Sant Guim de Freixenet, Montoliu de Segarra, Torrebesses, Llardecans, Almenar, Torregrossa, Bellvís, Bell-lloc d'Urgell, el Soleràs, la Granadella, a les Garrigues, Bellcaire d'Urgell, la Sentiu de Sió, Montgai, Agramunt i Coll de Nargó. Per una altra part, a Cervera, l'alcalde, Ramon Royes (CiU) ha assegurat que aquest dimecres treballarà com un dia normal, igual que el de les Borges Blanques, Enric Mir, també de CiU. A Tàrrega, l'alcaldessa, Rosa Maria Perelló, també anirà a treballar al consistori tot i que aquest romandrà tancat.