MAROR A LA COALICIÓ DE L'ESQUERRA ALTERNATIVA

Fachin consultarà les bases de Podem si trenquen Sí que es Pot

El secretari general traslladarà "la negativa frontal" amb què es troben en el seu intent de reconfigurar el grup parlamentari

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després d'amenaçar al gener de trencar Catalunya Sí que es PotCatalunya Sí que es PotAlbano Dante Fachin ha tornat a llançar un desafiament. Si llavors va enviar un document a les bases assegurant que o tenien més "visibilitat mediàtica" en la coalició o trencaven la relació, ara el secretari general de Podem ha decidit consultar la militància si s'ha de trencar o no el grup parlamentari.

"Catalunya Sí que és Pot va néixer amb unes carències que crec que eren inevitables", ha reflexionat Fachin en un article a 'Crític' en què reclama que "la veu de CSQP al Parlament hauria de ser coral com la fórmula que utilitzen Podem i En Comú al Congrés". A més de repartir les intervencions parlamentàries, en especial en els debats de pressupostos i política general, havia proposat que Àngels Martinez Castells, diputada també de Podem, fos la portaveu de la comissió de Economia. Davant les reticències d'Iniciativa a les seves propostes, ha deixat anar un altre desafiament. "Traslladaré al consell ciutadà de Podem la negativa frontal amb què ens trobem. Les bases tindran l'última paraula".

TENSIÓ EN AUGMENT

Notícies relacionades

Fachin ha airejat una conversa amb "un important dirigent d'ICV" (en referència a Joan Coscubiela). "Em deia durant les tenses reunions que hem tingut perquè CSQP fos un espai plural i útil: 'Has pensat, Albano, que depèn com això no beneficia la teva carrera política' -ha revelat-. No penso prosperar a base d'acceptar allò en què no crec ni penso marxar a casa amargat. Es pot fer molta política sense estar en llistes, sense ser diputat i sense ser secretari general".

La tensió ha sigut constant en el grup des que, a principis de setmana, Fachin deixés anar les seves intencions. EUiA no veia malament la idea d'una distribució més coral de les atribucions i de potenciar la figura del dirigent morat (elegit al juliol secretari general de Podem, organització administrada per una gestora durant nou mesos). Aquest dijous estava prevista una reunió extraordinària del grup que finalment no s'ha celebrat. A l'horitzó d'aquest pols hi ha el pes que ha de tenir Podem, Iniciativa i EUiA (Barcelona en Comú no forma part de la coalició parlamentària) en En Comú Podem, que a partir del mes d'octubre començarà el procés de confluència.