LES PORTADES DE LA PREMSA

Rajoy abaixa els braços i dóna per fallida la seva investidura, titulen 'El Mundo' i 'Abc'

Els editorials d''Abc', 'La Razón', 'El País' i 'La Vanguardia' tornen a reclamar a Sánchez que no aboqui Espanya a unes terceres eleccions

portada-punt-avui-28-08-2016

portada-punt-avui-28-08-2016

3
Es llegeix en minuts
Xavier Campreciós
Xavier Campreciós

Periodista

ver +

Les portades de les primeres edicions dels diaris de Madrid i Barcelona presenten un Rajoy rendit que dóna per fallida la seva investidura que demanarà dimarts a les Corts perquè el pacte que ultima amb Rivera no és suficient per governar el regne d'Espanya i potser no l'aconsegueixi fins després de les eleccions del 25 de setembre al País Basc i Galícia, on el PP de Núñez Feijóo pot retenir per un escó o dos la majoria absoluta.

 

Aquest és el quadro que pinten els quioscos madrileny i barceloní, en què els diaris sobiranistes anteposen el repte que suposa el calendari polític del setembre per a la relació de Catalunya i Espanya.

 

A falta de conèixer l'acord d'investidura que preparen PP i Ciutadans i que hauria de ser rubricat avui, la premsa coincideix a destacar que l'inquilí en funcions de la Moncloa contraposa "l'esforç" del líder de C's a "la irresponsabilitat" del dirigent del PSOE, Sánchez, a qui acusa de ni tan sols posar-se-li al telèfon malgrat haver-ho intentat tres vegades aquesta setmana.

QUATRE EDITORIALS

 

L'assumpte motiva avui quatre editorials. El d''El País' ("Tiempo de acuerdos"), un cant a la necessitat de diàleg i negociació que presenta la legislatura i a resoldre la crisi institucional espanyola, critica tant el "maltractament sistemàtic" de Rajoy a Sánchez com qualsevol intent de precipitar "una grotesca repetició de les eleccions per tercera vegada en un any".

 

El de 'La Vanguardia" ("Intent de Mariano Rajoy") dóna per condemnada al fracàs la primera temptativa del candidat del PP, però reclama que una vegada hagi quedat clar que aquest està en minoria "Sánchez haurà de decidir si envia Espanya rumb a les roques del desembre. Les claus, quan no s'utilitzen, s'oxiden".

 

L'editorial d''Abc' ("El PSOE, un problema nacional") secunda la posició de Rajoy. "Els socialistes -diu el subtítol- estan demostrant un lamentable concepte primari de la seva responsabilitat amb els ciutadans, una visió paupèrrima de la seva capacitat per actuar políticament en condicions noves".

 

Igual que el de 'La Razón' ("Sánchez busca en el desgaste de Rajoy lo que no tuvo en las urnes", es titula), rotatiu que torna a professar la màxima fe marianista: és l'únic que serveix una portada triomfal amb el preacord de les dretes en honor de l'inquilí de la Moncloa: "Rajoy i Rivera van tancar ahir a la nit un pacte de 29.000 milions de despesa", titula eludint qualsevol menció al desànim marià.      

 

 

 

 

 

               

 

 

 

 

ELS TITULARS DE PORTADA

 

El País

"Ciudadanos impone al PP una ayuda a los salarios más bajos"; "La muerte hace campaña en Río"; "Un tesoro visigodo en manos nazis"; "Un terremoto, dos Italias"; "Ciudades posibles e imposibles"

El Mundo

"Rajoy baja los brazos y asume que formar gobierno es sólo 'un deseo'"; Ciudadanos arranca al PP reformas sociales que ya acordó con el PSOE"; "El último acto de amor de Ana"; "El 'cártel del fuego' usó espías para amañar concursos en España"

Abc

"Rajoy da por fallida su investidura y pide responsabilidad a los socialistas"

La Razón

"Rajoy y Rivera cerraron anoche un pacto de 29.000 millones de gasto"; "Feijoó revalidaría la mayoría absoluta para el PP"

 

Ara

"Inici del curs polític: Cursa d'obstacles"; "Pagar perquè ens guardin els diners?"; "Carteristes d'etiqueta al metro"

 

El Punt Avui

"Setembre decisiu"; "Funeral d’estat a Itàlia"; "Rajoy admet que no podrà formar govern"

 

La Vanguardia

"Rajoy es preparar per a una investidura després de les gallegues"; "Itàlia s'aferra al futur"; "El creixement econòmic no corregeix les diferències socials"; "Amnisties fiscals contra la caiguda de la recaptació"; "L'última victòria de Ter Stegen sobre Bravo"; "Gairebé em maten i no sé per què"

 

Notícies relacionades

EL PERIÓDICO

"'El pacte no és suficient'"; "Itàlia plora en silenci"; "L'estratègia de Colau al Zoo divideix els partits"; "L'esport femení torna a l'oblit després de Rio"