Arrimadas: "Pressionarem el PP perquè aprovi mesures que d'una altra manera no faria"

Ciutadans espera poder donar sortida en la negociació a dues de les seves reclamacions: la reforma electoral i el contracte únic

Inés Arrimadas: Pressionarem el PP perquè aprovi mesures que d’una altra manera no faria. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES CANELA / BARCELONA

Ciutadans espera obtenir alguna bona peça en les negociacions que manté amb el Partit Popular. Aquesta és la idea que transmeten les opinions que, diàriament, els membres de la formació taronja recalquen davant els mitjans.

Inés Arrimadas, líder de Ciutadans a Catalunya, ha defensat aquest dimarts la negociació amb un PP que considera feble: "Intentem aprofitar que aquest PP, imputat per corrupció, no té majoria absoluta, i el pressionarem perquè aprovi mesures que d'una altra manera no faria".

En la mateixa línia, Fernando de Páramo, secretari de comunicació de Ciutadans, en una entrevista a RNE, ha defensat la necessitat d'arribar a un acord, havent "demostrat des del primer dia que hi posem de la nostra part". En aquest sentit i arran de la negociació de contrapartides, dos dels elements que es destaquen des de Ciutadans són el contracte únic del qual afirma que intentaran "que es porti a terme" i la reforma de la llei electoral. "Ha quedat desfasada, intentarem reformar-la", una reforma, la de la llei electoral, que exigeix consensos amplis i que podria beneficiar Ciutadans i Podem. 

EVITAR ELS SOBIRANISTES

Notícies relacionades

Des de Ciutadans ha sigut constant la voluntat d'evitar qualsevol paper dels partits nacionalistes i independentistes en la formació de govern. "No anirem de la mà de partits nacionalistes per governar aquest país" ha afirmat De Páramo. En aquest sentit ha destacat que "C's ha aconseguit que els que volen trencar Espanya no tinguin la clau". Un grup en el qual Ciutadans inclou el PNB, un partit que podria ser clau més endavant en la investidura d'un executiu de caràcter conservador.

Finalment, el dirigent de Ciutadans ha aprofitat per reincidir en la pressió als socialistes i Pedro Sánchez per desbloquejar la investidura. "Els suports del PSOE són necessaris perquè es posi en marxa el Govern" afirma. Així mateix, ha assegurat que espera "responsabilitat per part del PSOE i que estiguin a l'altura".