Unió presenta un ERO per fer front al seu deute de 19 milions

Els democristians esperen arribar a un acord amb els seus creditors

lpuig33182632 gra317  barcelona  15 03 2016   el secretario gene160428114631

lpuig33182632 gra317 barcelona 15 03 2016 el secretario gene160428114631 / MARTA PEREZ

1
Es llegeix en minuts
EFE / BARCELONA

Unió ha presentat un ERO sobre els seus treballadors davant l'autoritat laboral de la Generalitat i ha transmès que, malgrat les dificultats que passa, espera poder arribar a un acord amb els creditors les setmanes vinents.

Així ho han avançat a Efe fonts de la direcció d'Unió, que han subratllat que, en aquests moments, el que més preocupa al partit democristià i a la seva direcció són els treballadors de la formació.

Segons la llei concursal, Unió tenia un període de quatre mesos -a comptar des del 14 de març- per arribar a un acord amb els creditors i, si no ho aconseguia, havia d'entrar en concurs de creditors.

La pèrdua de representació parlamentària al Parlament i al Congrés, sumada a la fuga de regidors i militants des de la seva ruptura amb CDC, va afectar els comptes d'Unió, amb un deute que puja als 19 milions d'euros.

Notícies relacionades

Després del divorci de Convergència i l'escissió de Demòcrates, Unió va afrontar les últimes eleccions catalanes en solitari, amb el seu secretari general, Ramon Espadaler, com a cap de cartell, i es va quedar fora del Parlament, un resultat que es va repetir a les generals, amb Josep Antoni Duran Lleida, que va dimitir com a líder de la formació.

En aquesta etapa de transició, la direcció d'Unió, sota la batuta de Ramon Espadaler, ha reduït personal i està negociant la venda de la seva seu central, situada al carrer Nàpols, a prop del parc de la Ciutadella de Barcelona.

Temes:

Unió