Miguel Arias Cañete: "Estic absolutament legitimat per seguir sent comissari"

L'exministre dóna explicacions a porta tancada a l'Eurocambra per la vinculació amb el 'cas Acuamed' i els 'papeles de Panamà'

Assegura tenir la "consciència tranquil·la" per seguir exercint el càrrec de comissari de clima i energia

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

Des que es va destapar la presumpta implicació de Miguel Arias Cañete en el 'cas Acuamed', una empresa pública investigada per presumpte frau, o es va conèixer la presència de la seva dona, Micaela Domecq, en els 'papers de Panamà', l’actual comissari d’acció pel clima i l’energia estava pràcticament desaparegut. Ahir va donar explicacions en la comissió d’assumptes jurídics de l’Eurocambra durant una compareixença a porta tancada, amb preguntes presentades per endavant per escrit, que deixava pocs grups satisfets i algunes peticions de dimissió sobre la taula.

«Tinc la consciència absolutament tranquil·la que sempre he obrat d’acord amb el codi de conducta. Que sempre he fet la declaració d’interessos perfectament, que no tinc cap conflicte d’interès i que estic desenvolupant les polítiques que la Unió Europea necessita», va manifestar Cañete al final de la compareixença, d’hora i mitja, de la qual només els populars van sortir satisfets. El comissari va dir que se sent «absolutament legitimat per exercir el càrrec».   

Notícies relacionades

Luis de Grandes, eurodiputat del PP, va qualificar de «caça de bruixes» la polèmica que persegueix Cañete. «Tot això és un muntatge polític per linxar un comissari que està actuant de forma esplèndida», va dir.

PETICIONS DE DIMISSIÓ

«El comissari ha entès que venia a un judici, però el que se li demana aquí no són responsabilitats penals sinó polítiques que ha eludit», va recordar la cap de la delegació socialista, Iratxe García, que va exigir la seva dimissió, com Esquerra Unitària Europea, els Verds, i el grup Europa de la Llibertat i la Democràcia Directa. «No hauria d’haver ocupat mai aquesta càrrec», va advertir Paloma López, d’IU. «Tots els grups tret del PP han expressat que tenen poca confiança en aquest comissari», va afegir Ernest Urtasun, d’ICV.