Iglesias confia que s'imposi el PSOE "assenyat"

Defensa que la seva coalició està en empat tècnic amb el PP i es disposa a "pitjar l'accelerador" en la recta final

 

  / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Pablo Iglesias confia que més enllà del foc encreuat de la campanya, el PSOE acabarà acceptant un pacte amb Units Podem després del 26-J. El candidat ha evitat les declaracions de Pedro Sánchez, que aquest dilluns ha descartat donar-li suport en un govern de coalició, i ha mostrat la seva confiança que al final s'imposarà el criteri dels dirigents socialistes que són proclius a l'acord progressista. 

"Sí que em consta que hi ha molts sectors molt assenyats al PSOE que voldrien arribar a un acord amb nosaltres. Espero que la posició d'aquests sectors amb què volem construir un projecte de fraternitat pugui imposar-se al PSOE davant el que pantegen altres", ha assenyalat en unes declaracions al Congrés dels Diputats en què ha confirmat que les converses s'iniciaran després de la nit electoral.

Iglesias ha descartat que siguin necessàries unes terceres eleccions i ha tornat a demanar als socialistes "que reflexionin" i s'avinguin a una coalició progressista, que, ha opinat, tindrà "una majoria suficient".

En la recta final de campanya Units Podem surt disposat a jugar-s'ho tot. Iglesias defensa que la seva coalició ja està en un empat tècnic amb el PP, i per això es reivindica com l'única opció real per expulsar Mariano Rajoy de la Moncloa. "La millor alternativa electoral, el vot útil per frenar el PP és Units Podem, perquè som els únics que els podem guanyar i pitjarem l'accelerador fins al final per guanyar-los", ha assegurat.

Per estimular el vot dels indecisos, els morats han difós un nou vídeo de campanya aquest dilluns, un espot electoral que transmet la sensació que participar en aquests comicis és formar part d'una fita històrica, de la data en què el canvi guanyarà el bipartidisme. En el vídeo batega l'èpica dels moments determinants i recorda els discursos dels líders del partit, que solen fer referència a la victòria dels socialistes el 1982. En aquesta ocasió, l'actriu María Botto i els membres de la direcció de Podem pugen a l'escenari per demanar als electors que no es quedin en els marges de la història. 

DEFENSA DE SÁNCHEZ

Notícies relacionades

Preguntat per la polèmica suscitada arran del vídeo en què Pedro Sánchez es neteja la mà després de saludar una família negra, Iglesias ha sortit en defensa rotunda del candidat socialista i ha lamentat que altres utilitzin aquesta imatge per desprestigiar-lo. "Em sembla gravíssima la utilització d'aquest vídeo per atacar Pedro Sánchez. Crec que té raó quan assenyala que no tot s'hi val. Em sembla preocupant que hi hagi hagut dirigents del PP que hagin difós aquest vídeo a les xarxes", ha afirmat.

Quan li han plantejat que des del PSOE han acusat tant el PP com Podem d'estar darrer l'alè en aquesta imatge, ha sigut taxatiu i ha recordat que cap càrrec públic ni orgànic del seu partit l'ha difós.