RETORN A LES URNES

El PP busca el vot "moderat" per ampliar el lleu avantatge

Rajoy continuarà agitant la por a Podem per seduir abstencionistes i votants de C's, especialment a províncies on l'últim escó està molt disputat

 

  / EFE / J. M. GARCÍA

2
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Encara que la campanya oficial comenci avui, el PP va començar a escalfar motors fa mesos. Mentre la resta buscava un pacte de governabilitat, Mariano Rajoy va començar a preparar el seu partit per a la competició electoral com una nova oportunitat per ampliar els 123 escons aconseguits al desembre, i partir així amb més avantatge i legitimitat a l’hora d’intentar reeditar la presidència. Si bé l’esforç pràcticament no ha tingut resultats, i encara que algunes enquestes reflecteixen una lleu millora, el CIS publicat ahir revela que podrien perdre almenys dos seients, per la qual cosa la directriu és posar-hi el coll per consolidar i augmentar el seu lleuger avantatge.

L’estratègia està marcada i consisteix a polaritzar la campanya entre Rajoy i Podem o, en llenguatge del PP, advertir que les opcions són la «moderació» o la «radicalitat».

UN PSOE FEBLE

Malgrat que al PP hi ha qui tem que aquesta tàctica pot alimentar en excés el partit de Pablo Iglesias, la direcció de campanya no hi veu risc i sosté que si la força morada aconsegueix governar no serà «per la seva pedagogia» sobre els riscos de les polítiques «populistes», sinó perquè el PSOE prefereix una aliança d’esquerres a la gran coalició. I, perquè guanyi aquesta última, millor un PSOE feble i que rellevi Pedro Sánchez, segons les càbales populars.

La tàctica d’advertir dels mals que s’acosten si governa Iglesias persegueix consolidar el votant propi i seduir els defraudats amb Rajoy que el 20-D van optar per l’abstenció o van confiar en C’s, amb l’argument que l’única força «útil» per frenar l’«extremisme» és el PP. I al no posar en excés a la seva diana el PSOE o C’s, no es dinamiten ponts potser necessaris per pactar.

Mariano Rajoy

LÍDER DEL PP

"El PP aposta per les pensions, l'ocupació i els serveis socials i altres per l'extremisme i la radicalitat que acaben portant a la ruïna"

Notícies relacionades

El PP ha dissenyat detalladament el recorregut de Rajoy perquè els sondejos indiquen que serà crucial la batalla per les restes, ja que, encara que el PP ampliï el seu percentatge de vots, Units Podem li pot prendre els últims escons a diverses províncies i que això es tradueixi en menys seients al Congrés. És per això que Rajoy recalarà en aquestes circumscripcions, buscant els gairebé 300.000 vots de C’s que en aquests llocs no es van traduir en escons.

La novetat d’aquesta campanya és que el líder del PP només farà dos o tres grans mítings i la resta seran actes sectorials, visites a fàbriques o associacions del tercer sector, i passejades i 'selfies' amb els ciutadans.