Juan Carlos Girauta: "Rufián no interactua, emet tuits verbals"

El cap de llista de Ciutadans per Barcelona explica de quins dirigents del PP català té més bon record de la seva etapa com a candidat popular

Girauta: "El 'procés' ha fracassat. No hi hem de perdre més temps" 

El Portaveu del grup parlamentari de Ciutadans al Congrés dels Diputats parla sobre el seu passat al PP, els millors presidents, i la seva relació amb Homs i Rufián. / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

Juan Carlos Girauta, cap de llista de Ciutadans per Barcelona per a les eleccions generals, va ser militant del PSC i posteriorment va col·laborar amb el PP català i fins i tot va anar a les llistes electorals dels populars. En aquestes preguntes repassa també les figures de Felipe González i de José María Aznar i parla de la seva relació amb els que seran els seus adversaris independentistes al Congrés.

-Vostè va ser candidat del PP català

-Jo tenia una relació cordial amb Alicia Sánchez-Camacho. De fet, em vaig presentar el 2003 per Girona perquè ella era la presidenta del PP d'allà, que era el lloc més difícil que tenia el PP a tot Espanya. Ella era una noia jove amb molt ímpetu, moltes ganes i un esperit molt positiu. També tinc una bona relació amb Alberto Fernández, perquè en el pla personal i humà m'ha demostrat ser un home assenyat i una persona extraordinària.

-¿Qui ha sigut el millor president del Govern espanyol?

-Felipe González i José María Aznar. El primer ens introdueix a Europa, a la CEE, i a l'OTAN. El segon compleix contra tot pronòstic les condicions de Maastricht i Espanya entra en l'euro. Si he de triar entre ells dos, ara mateix em quedaria amb González, encara que fa un temps m'hauria quedat amb Aznar. Però he sabut coses del PP que em sembla gairebé impossible que Aznar no sabés quan ell estava al capdavant del partit [....]. No em quadra, perquè el tema dels sobres ve d'abans de Rajoy. També González té ombres.

Notícies relacionades

-Ara que és molt probable que tornin a coincidir a Madrid, ¿amb qui se n'aniria abans a prendre una canyes, amb Gabriel Rufián o amb Francesc Homs?

-Amb Homs, sense dubtar-ho. A mi m'agrada la conversa. Rufián no interactua, emet tuits verbals. Homs és una persona amb conversa que diu coses molt interessants. Ser adversaris polítics no significa que un no valori humanament els altres. Homs m'ha demostrat que es posa en la pell de l'altre, que té empatia. Rufián emet frases gravades.