El PP es burla del "documentet de tres paginetes" de Compromís

Els populars insinuen que Pedro Sánchez "s'arrossega pel parquet" acceptant estudiar la proposta del partit valencià

El portaveu parlamentari del PP, Rafael Hernando, aquest dimarts al Congrés dels Diputats.  / JOSE LUIS ROCA

El portaveu parlamentari del PP, Rafael Hernando, aquest dimarts al Congrés dels Diputats. 
undefined33675951 madrid 26 04 2016 rueda de prensa de mariano rajoy160426201537

/

2
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

El PP s'ha burlat aquest dimarts del "documentet de tres paginetesdocumentet " presentat per Compromís per buscar un acord 'in extremis' entre les forces d'esquerra que desbloquegi la legislatura. El portaveu popular al Congrés, Rafael Hernando, ha sostingut que l'intent de la formació valenciana no és més que una "xarlotada" i un "numeret" d'última hora, ja que, segons la seva opinió, suposa "tornar al passat" i al conat de pacte que el PSOE va buscar amb Podem i Ciutadans i que, segons ha recordat, "va acabar en fracàs".

I, en referència a la resposta oferta pel PSOEPSOE, partit que s'ha mostrat d'acord amb 27 de les 30 mesures de Compromís i ha ofert un govern amb membres independents, ha insinuat que Pedro Sánchez "s'ha arrossegat pel parquet" i està "tirant a terra el prestigi" del Congrés. 

Segons la interpretació del PP, partit que diu que no està ni mínimament preocupat davant la possibilitat d'un acord d'última hora, la imatge que ha deixat aquest dimarts el pas dels últims representants dels partits per la Zarzuela és la d'un "final de festa" en què "alguns estan més a veure qui pot pagar la factura", en referència a l'intent dels partits d'evitar que caigui sobre les seves espatlles la responsabilitat de la previsible nova convocatòria electoral

Tot i això, Hernando ha reclamat públicament a Sánchez que "recuperi la dignitat que mereixen els votants socialistes" i els espanyols i accepti la gran coalició amb el PP.

EL 'POSTUREIG'

En la mateixa línia, el vicesecretari de Sectorial del PP, Javier Maroto, ha acusat aquest dimarts PSOE, Podem i Compromís d'estar utilitzant la ronda d'audiències amb Felip VI per a un "últim episodi del postureig i de l'engany", amb què tracten de culpar-se els uns als altres de la impossibilitat que hi hagi un acord d'investidura.

"Em sembla que el que està passant a les consultes amb el Rei i les propostes d'última hora són l'últim episodi del postureig i de l'engany per tractar d'explicar qui és el culpable de la situació política que té Espanya", ha opinat.

Segons el seu criteri, d'aquesta manera Podem i Compromís "volen donar-li la culpa al PSOE" donar-li la culpai els socialistes tracten de culpar el partit de Pablo Iglesias que s'hagin de repetir les eleccions.

Pel dirigent del PP, "tots ells" són culpables perquè han bloquejat la situació i no han donat cap possibilitat que es pogués forjar "l'única opció raonable i consistent" que hi havia, que era la gran coalició.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha subratllat que el PP manté "en aquests moments" aquella oferta al PSOE i a Ciutadans i s'ha queixat que el líder socialista, Pedro Sánchez, sigui com "el gos de l'hortolà, que ni menja ni deixa menjar".

"I les conseqüències d'aquesta actitud les paguem tots els espanyols", ha afegit.