Feijóo repetirà com a candidat del PP a Galícia

El dirigent aclareix la incògnita sobre el seu futur polític

"Sempre que he tingut l'oportunitat de triar, sempre he triat Galícia", proclama

Nuñez-Feijóo anunciant que presentarà la seva candidatura. / ATLAS

2
Es llegeix en minuts

El president de la Xunta i líder del PPGAlberto Núñez Feijóo, va aclarir ahir la incògnita i va comunicar a la seva cúpula que es presentarà al congrés autonòmic del maig per aspirar a revalidar el seu mandat, que seria el tercer. «Sempre que he tingut l’oportunitat de triar en la meva vida, sempre he triat Galícia», va proclamar.

Feijóo, que havia defensat que dos mandats eren suficients, va admetre que no ha sigut una decisió fàcil. L’ha pres després que en les últimes setmanes els principals dirigents de la seva formació li hagin demanat en públic i en privat que es quedi, com a principal opció per intentar mantenir el poder en les pròximes eleccions autonòmiques, que tocarien a la tardor. D’aquesta manera, deixa clar que, de moment, no opta a succeir Mariano Rajoy al capdavant del partit i com a possible candidat en el cas que es repetissin les generals. 

DISCURS EMOCIONAT

El baró gallec va explicar que el president del partit ja coneixia la seva decisió. «Sap des de fa uns quants dies que jo faria el que vam decidir fer», va assenyalar, alhora que va agrair totes les peticions públiques i privades que es tornés a presentar per intentar revalidar el seu poder al capdavant del partit i de la Xunta. «També al president Rajoy, que no només m’ha transmès aquest suport, sinó que, com altres vegades, m’ha obert totes les portes perquè jo prengués una decisió amb diverses opcions disponibles», va assegurar.

L’anunci de Feijóo, en un discurs en què es va mostrar molt emocionat, va ser rebut amb un llarg aplaudiment de la junta directiva dels populars gallecs, que es van aixecar per celebrar la decisió del seu cap de files cridant «¡president, president!». 

CRÍTIQUES DE C’S

Notícies relacionades

El dirigent popular va proclamar que pot «mirar als ulls els gallecs» i dir-los que «no hi ha res més important» en la seva vida que Galícia. «No em presento pel que jas’ha aconseguit aquests anys de lluita, sinó pels reptes pendents», va remarcar, per advertir que no es dedica a la política per lluir-se, sinó perquè hi creu, com creu en el seu partit, en Rajoy i en el servei públic. «Si algú pensava que tenia el cap en un altre lloc, jo li responc que no tan sols tinc el cap a Galícia, sinó també el cor», va proclamar.

El portaveu de Ciutadans a Galícia, Javier Sánchez Agustino, va carregar contra el «numeret» protagonitzat per Feijóo els últims mesos per haver mantingut la incògnita sobre el seu futur fins ahir i va rebutjar «aventurar pactes» després de les eleccions autonòmiques. Per C’s, la decisió del president gallec és la demostració que «a les files populars no hi ha banqueta» i «recorren al que els queda per salvar les últimes pertinences del Titanic».