UNA FIGURA CONTROVERTIDA

ERC i CDC impedeixen que Pujol deixi de ser fill adoptiu de Premià de Dalt

Els republicans i convergents veten debatre la moció de la CUP

retirada-estatua-pujol-premia-dalt-izquierda-hace-unos-dias-manchada-con-pintura-por-los-suelos-intento-reposicion-pedestal-huerfano-1412067641111

retirada-estatua-pujol-premia-dalt-izquierda-hace-unos-dias-manchada-con-pintura-por-los-suelos-intento-reposicion-pedestal-huerfano-1412067641111

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Jordi Pujol segueix sent fill adoptiu de Premià de Dalt gràcies a Esquerra i CDC. Els vots de convergent i republicans van impedir que el ple municipal d'aquest municipi del Maresme debatés el 8 de febrer una moció que plantejava el grup municipal Crida Premià de Dalt-CUP-Poble Actiu, que volia estudiar la retirada d'honors i distincions atorgats a l'expresident de la Generalitat com, per exemple, la plaça que porta el seu nom.

Notícies relacionades

No és la primera vegada que es planteja aquest tema a Premià de Dalt. A finals del 2014 ja es va plantejar en el consistori i, en aquella ocasió, ERC va votar en contra de mantenir els honors que se li van donar el 1997 a Pujol, que té casa en aquesta població. CDC va defensar llavors que una decisió d'aquest tipus només es faria quan hi hagués sentència ferma. Els convergents han utilitzat el mateix argument que llavors i aquesta vegada han tingut el suport dels dos regidors republicans, els quals si haguessin votat amb la resta de l'oposició haurien decantat la balança. Des de la CUP es considera que la situació ha canviat molt. Des d'aleshores el l'ex molt honorable (tracte honorífic al qual va renunciar) només ha rebut revessos legals, l'últim la imputació de l'Audiència Nacional per blanqueig de capitals.

CAIGUT DEL PEDESTAL

A més del títol de fill adoptiu de Premià de Dalt (1997) i el nom d'una plaça (2006), Pujol tenia des del 2011 una estàtua en el seu honor que uns desconeguts van fer caure del pedestal el 30 de setembre del 2014, dos mesos després que reconegués en una carta que tenia una fortuna a l'estranger, l'origen de la qual no ha pogut encara acreditar. Malgrat que tècnics de l'ajuntament van intentar reposar l'estàtua sobre el seu pedestal, finalment l'operació no ha sigut possible per motius de seguretat i finalment l'estàtua de Pujol va haver de ser retirada. En el ple de novembre del 2014 es va acordar no reposar-la fins que no hi hagués una decisió judicial en ferm.