El PP culpa Sánchez d'haver "bloquejat" el diàleg per "ocupar" ell la Moncloa

El portaveu popular al Congrés admet com a possible "avanç" que el PSOE accepti ara dialogar amb el PP

undefined32639190 madrid  02 02 2016   rafael hernando  partido popu160202144824

undefined32639190 madrid 02 02 2016 rafael hernando partido popu160202144824 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

La reacció immediata del PP davant la disposició mostrada aquest dimarts per Pedro SánchezPedro Sánchez, després de la seva audiència amb el Rei, a sotmetre's a la investidura si Felip VI l'hi encarrega, ha sigut culpar el secretari general dels socialistes d'haver "bloquejat la situació política" durant 45 dies, amb el seu rebuig a dialogar amb Mariano Rajoy, amb l'únic objectiu d'"ocupar la Moncloa" amb només 90 escons. "Avui ha revelat per què s'ha negat a dialogar", ha manifestat el portaveu popular al Congrés, Rafael Hernando.

Notícies relacionades

Tot ia això, el dirigent conservador ha admès, com un possible "avanç", que Sánchez s'hagi mostrat disposat a dialogar amb "totes" les forces polítiques si el Monarca el proposa com a candidat, inclòs amb el PP. "Que vingui a parlar, nosaltres estem encantats i hem demostrat que som capaços d'arribar a acords", ha manifestat, després de recordar el pacte entre populars, socialistes i C's per repartir els càrrecs de la Mesa del Congrés. Tot i això, ha manifestat que les negociacions entre PSOE i PP estarien encaminades a buscar un acord "perquè es respecti el que han dit els votants, que governi el partit més votat".

Hernando ha destacat a més que els temes de què Sánchez està disposat a parlar amb la resta de partits "són els que ja ha plantejat" Rajoy en la seva oferta al PSOE i Ciutadans per conformar una gran coalició. "Ara resulta xocant i frustrant que digui que el bloqueig és culpa del PP", ha dit.