CDC deixarà en mans de la militància si hi ha canvi de nom o no

Les bases també decidiran si s'implanten les primàries en el partit

Jordi Cuminal, nou responsable de Comunicació de Convergència

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Convergència va perfilant el que ha de ser el seu congrés de refundació, al mes de juny. "Serà un congrés obert a la militància, i no només a ella, i que no defugirà cap assumpte", ha asseverat aquest dilluns la portaveu de CDC, Marta Pascal. Això significa, segons ha explicat posteriorment, que serà la militància la que decidirà si s'ha de canviar de nom -com algunes veus han suggerit, tenint en compte la publicitat negativa que comporta la carpeta judicial que envolta al partit- i, fins i tot, si s'implanten les primàries per a l'elecció dels càrrecs del partit.

Notícies relacionades

En el consell nacional de dissabte que ve es detallarà algun aspecte més, com pot ser el procés participatiu de les bases en l'elecció del model i el nom que desitgen per a la força política. Una de les conseqüències d'aquest congrés, per exemple, és la substitució, com a responsable de Comunicació, de Francesc Sánchez per Jordi Cuminal. Sánchez va ser designat per Artur Mas com l'home fort del partit fins al congrés. Cuminal és diputat de Junts pel Sí i, fins fa 15 dies, era director general de Comunicació del Govern monocolor de CDC.

Pel que fa a l'actualitat política, catalana o espanyola, poques novetats en la reunió de l'executiva d'aquest dilluns. Un nou recordatori a la CUP ( i ja en són...) que la pervivència del procés sobiranista depèn del fet que hi hagi uns pressupostos que permetin certa maniobrabilitat al Govern entre altres coses, per eixamplar la base social de l'independentisme. I en clau espanyola, una nova reafirmació que tal com estan les coses, després del que s'ha sentit en el comitè federal del PSOE de dissabte, no hi ha opció que CDC recolzi una investidura de Pedro Sánchez.

Temes:

Convergència