Compromís aposta per integrar-se al Grup Mixt

Els seus quatre diputats s'allunyen de Podem per evidenciar la seva independència

dcaminal32491054 valencia 21 1 2016  pol tica  comprom s  reuni n d160122102709

dcaminal32491054 valencia 21 1 2016 pol tica comprom s reuni n d160122102709

1
Es llegeix en minuts
LAURA L. DAVID / VALÈNCIA

La coalició Compromís segueix unida i endavant en la seva estratègia per visibilitzar la "veu valenciana" al Congrés. Els tres partits que formen Compromís (el BlocIniciativa VerdsEquo) van acordar aquest dijous a última hora, després de quatre hores de reunió, que els seus diputats Joan Baldoví i Marta Sorlí (del Bloc), i Enric Ballester i Ignasi Candela (d'Iniciativa), presents en la negociació, demanin integrar-se en el Grup Mixt.

"Som més grup valencià al mixt", va dir Mónica Oltra als periodistes acabada la reunió, per tancar així l'enèsima discussió contra rellotge que ha afrontat Compromís només en l'últim any, carregat de cites electorals.

Notícies relacionades

Al Bloc es decantaven, tal com va apuntar Baldoví aquesta setmana, per formar grup amb IU, però era una opció que a Iniciativa veien poc factible. Només Oltra veia amb més bons ulls tornar al grup confederal de Podem amb En Comú Podem i En Marea, però aquesta opció hauria incomplert el pacte preelectoral firmat per la coalició Copromís-Podem-És el Moment, que contemplava l'obligatorietat d'un "grup propi valencià". L'altra possibilitat, era que Compromís s'escindís anant els dos diputats del Bloc al mixt i els dos d'Iniciativa, a Podem. Aquesta última opció hauria suposat la ruptura de Compromís, una coalició que, segons va assegurar Oltra dijous al matí, no estava "en risc".

No hi va haver sorpreses i, al final, es va optar per l'opció de consens que els donava més "visibilitat". L'Executiva de Compromís ha de ratificar aquest divendres a la tarda la decisió que van prendre ahir a la nit la comissió negociadora, els portaveus i els secretaris d'organització de la coalició.

Temes:

Congrés