Oltra demana que Compromís ocupi el "lloc que doni més visibilitat" al Congrés

Morera manté que els quatre diputats de Compromís haurien d'anar al Grup Mixt

 

  / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
LAURA L. DAVID / VALÈNCIA

Segueix la incògnita sobre què faran els diputats electes de Compromís, després que la Mesa del Congrés hagi rebutjat aquest dimecres la petició dels quatre parlamentaris de la coalició a tenir grup propi a la Cambra baixa. La coportaveu de Compromís i vicepresidenta de la Generalitat valenciana, Mónica Oltra, no descarta "res" ni "de moment" s'inclina per cap opció, segons ha explicat als periodistes, a qui ha emplaçat a esperar que els pròxims dies les direccions dels partits que formen la coalició (Bloc, Iniciativa i Verds-EQUO) prenguin una decisió que, al seu torn, haurà de ratificar l'executiva de Compromís.

Oltra, que ha titllat la decisió de la Mesa d'"injustícia democràtica", ha insistit que de moment "tots els escenaris estan oberts", encara que ha insinuat que el millor seria que els quatre diputats haurien d'estar "en el lloc que doni més visibilitat als valencians". No descartar cap escenari inclou, en aquest cas, que els dos representants del Bloc, Joan Baldoví Marta Sorlí, passin al Grup Mixt (tal com sempre han defensat els nacionalistes en el cas que no se'ls atorgués grup propi) i els dos d'Iniciativa (el partit que lidera Oltra), Enric Bataller i Ignasi Candela, demanin l'ingrés al grup confederal constituït pels diputats de PodemEn Comú Podem i En Marea.

El coportaveu de Compromís i secretari general del Bloc, Enric Morera, considera que els quatre diputats de la coalició haurien d'anar al Grup Mixt, perquè allà tindrien més "visibilitat" i ha criticat la decisió, segons la seva opinió, "arbitrària i política", de la Mesa del Congrés de negar-los el grup propi.

POSSIBLE SUPORT A PEDRO SÁNCHEZ

Notícies relacionades

Igual que el seu company Joan Baldoví, Morera ha defensat des dels passadissos de les Corts valencianes que Compromís "està a favor d'escoltar i negociar una possible investidura de la candidatura de Pedro Sánchez".

Sobre el suport o no dels diputats de Compromís a la investidura de Sánchez, Oltra ha repetit la consigna que tant va usar durant les converses per formar govern amb Ximo Puig al País Valencià: "Primer s'ha de parlar del què i després del qui", ha dit subratllant la importància que es pactin unes polítiques progressistes. "Tal com estan els números, alguna cosa hi pintarem" perquè "tot suma", ha valorat Oltra sobre com de determinants seran els vots de la seva formació perquè Sánchez pugui sortir elegit president.