Junts pel Sí i la CUP accepten que la comissió sobre el procés sigui només d'estudi

Els partits independentistes aprovaran la proposta de Catalunya Sí que es Pot

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La comissió sobre el procés del Parlament serà finalment només d'estudi. Junts pel Sí i la CUP, que defensaven que fos legislativa amb el nom de comissió sobre la Transició Nacional i Procés Constituent, han acceptat la proposta de Catalunya Sí que es Pot.

Notícies relacionades

La CUP havia proposat divendres passat una comissió legislativa de Transició Nacional i Procés Constituent que havia comptat amb el suport de Junts pel Sí però sense el suport de la resta de grups. El PP, el PSC i Ciutadans van assenyalar que no hi havia d'haver cap comissió sobre aquest tema, ni d'estudi ni legislativa. "No votarem a favor d'una comissió que pretén separar Catalunya de la resta d'Espanya", havia assegurat Fernando de Páramo, portaveu adjunt de Ciutadans al Parlament. 

Sí que es Pot va apostar per dir-ne només Procés Constituent i que fos únicament una comissió d'estudi. Junts pel Sí i la CUP van dir que s'ho pensarien i, després de deliberar-ho durant el cap de setmana, han acabat acceptant la proposta. A partir d'ara qualsevol projecte legislatiu que el Govern vulgui impulsar en clau de ruptura s'haurà de fer en el marc normal.