Així serà la comissió d'estudi del procés al Parlament

Catalunya Sí que es Pot, Junts pel Sí i la CUP acorden els seus quatre àmbits de treball

 

  / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Catalunya Sí que es PotJunts pel Sí i la CUP ja han acordat la comissió del procés. Després que els partits independentistes acceptessin la proposta de l'esquerra alternativa que fos una comissió només d'estudi i no legislativa i que obviés en la seva denominació el concepte de Transició Nacional en les últimes hores han concretat l'estructura que tindrà. 

Notícies relacionades

La comissió de procés constituent tindrà quatre àmbits de treball. El primer serà el del caràcter i principi marc d'un procés constituent a Catalunya; el segon, la identificació de les reformes de canvi social, polític i nacional que han de configurar un procés constituent a Catalunya; el tercer, l'anàlisi de les diverses modalitats d'estructura d'Estat i la seva expressió constitucional: drets i deures, principis i garanties constitucionals, formes de participació ciutadana, model socioeconòmic i ambiental i formes d'estat; i el quart i últim serà el de l'anàlisi d'experiències comparades de processos constituents i mecanismes d'implicació, protagonisme i participació ciutadana en el procés constituent.

La comissió sobre el procés es votarà aquest dimecres en el ple del Parlament juntament amb la resta de comissions en què serà la primera sessió de Carles Puigdemont ja com a president després de la seva presa de possessió. El PSC i Ciutadans han reiterat la seva oposició i que no participaran en aquesta comissió mentre que el PP, encara que també s'hi oposa, hi participarà per expressar “la posició majoritària dels catalans, contrària a la segregació i a la separació”.