La comissió sobre el procés divideix la junta de portaveus del Parlament

La CUP i Junts pel Sí demanen que sigui legislativa, C's, PSC i PP que no existeixi, i Sí que es Pot acceptaria que fos d'estudi

 

  / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de la investidura 'in extremis' de Carles Puigdemont i la conformació del Govern, el Parlament es comença a posar en marxa. La junta de portaveus ha configurat la primera sessió de Puigdemont com a president, que serà dimecres que ve, 20 de gener, i les comissions parlamentàries. El principal escull ha sigut la comissió sobre el procés.

La CUP ha proposat una comissió legislativa de Transició Nacional i Procés Constituent que ha comptat amb el suport de Junts pel Sí però sense el suport de la resta de grups. El PP i Ciutadans han assenyalat que no hi hauria d'haver cap comissió sobre aquest tema, ni d'estudi ni legislativa. "No votarem a favor d'una comissió que pretén separar Catalunya de la resta d'Espanya", ha assegurat Fernando de Páramo, portaveu adjunt de Ciutadans al Parlament. Sí que Es Pot ha apostat per dir-ne només Procés Constituent i perquè només sigui una comissió d'estudi. Junts pel Sí i la CUP han dit que s'ho pensaran. El PSC no s'oposaria a una comissió d'estudi, però considera que només és postureig. 

"Junts pel Sí hauran de decidir si van cap al xoc de trens en contra de la resolució del Constitucional o segueixen amb el postureig i el simbolisme que els ha caracteritzat en aquest Parlament", ha dit Eva Granados. La portaveu del PSC ha recordat en aquest sentit la comissió del dret a decidir, "que va generar un gran enrenou però que no va arribar ni a les conclusions".

"Té molt més sentit que sigui d'estudi", ha assenyalat Joan Coscubiela, portaveu de Sí que Es Pot, que ha reconegut que, més enllà del nom, "el millor era posar-nos d'acord per dotar-la de contingut".

PAGA EXTRA ALS FUNCIONARIS I EMERGÈNCIA SOCIAL

Notícies relacionades

En el ple de dimecres que ve, la junta ha acordat que es posarà a debat si se'ls torna la paga extra als funcionaris i que en la pròxima junta de portaveus es fixarà la data per al ple extraordinari d'emergència social que socialistes i Sí que Es Pot van proposar.