EL NOU GOVERN

Dolors Bassa, una ugetista per lluitar contra l'atur

Josep Maria Álvarez, excap a la UGT, defineix la consellera de Treball, Benestar i Famílies com "una delegada de base" amb projecció en el sindicat

fsendra32362658 politica    dolors bassa160112140323

fsendra32362658 politica dolors bassa160112140323

1
Es llegeix en minuts
Antoni Fuentes
Antoni Fuentes

Periodista

ver +

El planter de la UGT segueix nodrint el Govern. L'últim transvasament és el de Dolors Bassa,Dolors Bassa que ha passat de dirigir la UGT a Girona a ser nova megaconsellera de Treball, Benestar i Famílies. El seu excap a la UGT, Josep Maria Álvarez, la defineix com "una delegada de base a l'escola en què treballava de professora que es va convertir en una figura ascendent en el sindicat des de la independència".

Bassa ha hagut de lidiar contra l'ocupació precària a l'hostaleria i en empreses com Ryanair. I també amb l'Ajuntament de Girona que encapçalava Carles Puigdemont, amb qui va mantenir durs enfrontaments. Bassa, proposada per ERC, tindrà la difícil tasca de lluitar contra una desocupació del 17,49% i contra la pobresa. "N'esperem molt", diu Álvarez. Entre els assumptes calents hi ha la renda de ciutadania encallada i la privatització parcial del Servei d'Ocupació Servei d'Ocupació que Bassa va rebutjar en nom de la UGT.