EL TAULER CATALÀ

Munté carrega contra la "falta de sentit democràtic" de Rajoy

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat considera "lamentable" que el candidat del PP es negui a dialogar amb els diputats de Democràcia i Llibertat

"El desastre és la visió monolítica del Govern central, que sembla no haver entès res del que ha passat en els últims anys a Catalunya"

La vicepresidenta del Govern català en funcions, Neus Munté, replica a Mariano Rajoy i li diu que el desastre és la visió monolítica del seu Govern i li retreu que no hagi entès res del que ha passat a Catalunya. / ACN

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat en funcions, Neus Munté, ha carregat amb duresa contra Mariano Rajoy, que havia assegurat que "qualsevol Govern recolzat per la CUP és un desastre". "El que és insòlit és que es qualifiqui de desastre que Catalunya pugui tenir un Govern reflex d'unes eleccions que van donar una majoria absoluta de caràcter sobiranista -ha destacat-. Potser el desastre és la visió monolítica del Govern espanyol, que sembla no haver entès res del que ha passat en els últims anys a Catalunya i en especial de llegir els resultats del 27-S". 

Munté també ha lamentat la "falta de sentit democràtic" del president del Govern espanyol en funcions per la seva negativa a parlar amb els diputats de Democràcia i Llibertat. "És lamentable i criticable en termes democràtics que manifesti la seva voluntat de no dialogar amb formacions que han tret representació. És l'antítesi del que un governant ha d'afavorir", ha asseverat Munté en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, l'última de l'any.

Notícies relacionades

La portaveu del Govern en funcions ha negat que la Generalitat faci mig any que està parada però ha demanat al 2016 una investidura. "El Govern no està parat ni ho estava abans de les eleccions ni ho està ara. Segueix treballant, desitjant, això sí, poder fer-ho amb la normalitat d'un president investit i un Govern que pugui arrencar una legislatura que, es miri per on es miri, és essencial. Que les coses puguin avançar el 2016. Com més aviat millor i amb la màxima velocitat de creuer.

"UN EMPAT NO ÉS UNA RESPOSTA"

Sobre les negociacions amb la CUP, s'ha mantingut en la mateixa línia apuntada per Raül Romeva i Artur Mas: "Hi ha una oferta molt treballada a la CUP feta en temps, forma i amb continguts potents. No n'hi ha una altra. Necessitem una resposta de la CUP que no ha arribat perquè, en termes polítics, un empat no és una resposta. Com deia Romeva, la CUP ha empatat i ha de desempatar".