Rajoy no renuncia a la investidura i defensa una coalició amb PSOE i C's

El president en funcions insisteix que encara hi ha temps i admet haver parlat també amb PNB

Mariano Rajoy, president del Govern en funcions, compareix tras l’últim Consell de Ministres de l’any i assegura que si es repetissin les eleccions voldria ser el candidat del PP”. / JUAN MANUEL PRATS / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

El president del  Govern en funcions,  Mariano Rajoy, ha confirmat avui que seguirà intentat la reelecció en les pròximes setmanes  perquè de moment només ha tingut una “presa de contacte” amb representants dels principals partits, als quals, segons ha dit, ni tan sols ha arribat a demanar encara el suport. Per tant, ha manifestat estar obert a qualsevol forma de governabilitat amb PSOE i Ciutadans, també la gran coalició, sempre que es garanteixi “un ampli suport parlamentari”, i ha restat possibilitats a una alternativa socialista. "No sembla raonable voler la presidència del Govern o la del Parlament amb 90 escons", ha remarcat, al·ludint a Pedro Sánchez.

No ha volgut entrar en el que ell anomena “detalls” sobre si la coalició que està oferint al segon i quart partit inclou, per exemple,  donar-li la vicepresidència del Govern al PSOE o ministeris a C’s. “D'això se n'ahurà de parlar. Però amb un acord ampli podríem fer les reformes que necessita Espanya”, ha emfatitzat.

Notícies relacionades

“No veig una alternativa a la que he fet que sigui millor per defensar la unitat o la igualtat entre espanyols i generar certeses. Pot ser millor per a algun, però no per als espanyols”, ha dit Rajoy en roda de premsa a la Moncloa, oferta a l'acabar la reunió del consell de ministres.

Rajoy, ha admès que ja ha tingut algun tipus de contacte discret amb el 'lehendakari',  el penabista Iñigo Urkullu, i que no té intenció de cridar els independentistes catalans. Això sí, ha avançat que hi haurà nova ronda de converses (sense donar-ne més detalls) perquè al seu entendre queda temps perquè ell segueixi intentat una investidura sobre les bases de la defensa del constitucionalisme, l'europeisme i l'acord contra el terrorisme. En tot cas ha avisat que si finalment  s'ha de tornar a convocar comicis, intentarà ser el candidat popular de nou.