UNA COMPLEXA INVESTIDURA

Mas, a la CUP: "Fins aquí hem arribat i d'aquí no passem"

Junts pel Sí no canviarà el candidat ni millorarà la proposta d'acord perquè "la CUP pot decidir eleccions però no president"

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Artur Mas assegura que la CUP té força per decidir eleccions però no president. / JOAN CORTADELLAS / VÍDEO: ACN

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"Fins aquí hem arribat i d'aquí no passem". Així de clar ha sigut Artur Mas, que, malgrat que el límit per a la investidura (9 de gener) s'acosta perillosament, no pensa moure's ni un centímetre més. Després de l'empat en l'assemblea de la CUP, Junts pel Sí no canviarà el candidat ni millorarà la proposta d'acord perquè "la CUP pot decidir eleccions però no president". "No podem canviar el candidat perquè donaríem el missatge que les grans decisions les pren la CUP".

Notícies relacionades

"És una situació absolutament absurda que ens podríem haver estalviat", ha assegurat el president en funcions coincidint amb el malestar que sentia Carles Campuzano, número 2 de Democràcia i Llibertat al Congrés, que demanava canviar d'aliats o anar a eleccions. "S'escalfa amb la situació, no li agrada, com a molts, però hem d'esperar i esgotar el temps". En aquest sentit, ha recordat que no està a la seva mà avançar les eleccions i que s'ha d'esperar fins al dia 10. "La normativa ens obliga a actuar d'aquesta manera. Fins al 10 de gener hi ha vida. Si el 10 de gener la CUP decideix que anem a eleccions, llavors hi anirem sense por ni rancor, com si fos una segona volta".

Mas ha insistit que la seva negativa a renunciar a la investidura no era per un tema personalista. "Sóc el candidat de Junts pel Sí des del primer moment. Vam tenir 1.600.000 vots. Si la CUP posa el veto a una persona i acaba inclinant la balança i anem a eleccions, és perquè tenen 10 diputats. Tenen molta força, suficient per convocar eleccions, però però no tanta com per canviar un president".